Nadaljevanje kariere pod vprašajem

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrijska alpska smučarka Marlies Schild, ki si je poškodovala desno koleno na treningu pred slalomom v švedskem Aareju, bo izpustila celotno letošnjo sezono, dva dni po poškodbi pa ni želela odgovoriti na vprašanje o možnosti konca ali nadaljevanja kariere. Operacijo so opravili v petek v bolnišnici v Innsbrucku.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA marlies schild "Trenutno še ni čas, da bi konkretno odgovorila na vprašanje o mojem nadaljevanju športne poti. Najprej me čaka rehabilitacija, potem pa bomo videli, ali bom lahko znova prišla v vrhunsko formo," je po odhodu iz bolnišnice pojasnila Schildova. Na snegu ne bo vsaj tri mesece oziroma do konca sezone, vključno z vrhuncem in februarskim svetovnim prvenstvom v Schladmingu.

Enaintridesetletna Schildova je v zadnjih dveh sezonah kraljevala na slalomskih preizkušnjah in v tej disciplini osvojila mala kristalna globusa, najboljša je bila tudi na lanskem svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Doslej je dosegla 33 slalomskih zmag na tekmah za svetovni pokal, eno več ima le že smučarsko upokojena Švicarka Vreni Schneider. Schildova je mala kristalna globusa v slalomu dosegla tudi v sezonah 2006/07 in 2007/08.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.