Nadalova 43. zmaga, Žemlja izpadel

Foto: Žurnal24 Takole nasmejan je bil ob sedmi zmagi nad Monfilsom gospodič Nadal.(Foto: Reuter
Za svoj 43. osvojeni turnir je Rafael Nadal v Tokio potreboval le dobro uro, da je v finalu v dveh nizih premagal Gaela Monfilsa. Zaradi dežja je začetek finalov na turnirju v Pekingu preložen.
Oglej si celoten članek

Španski teniški igralec Rafael Nadal je zmagovalec turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev. V finalu je španski prvi nosilec danes brez težav premagal petopostavljenega Francoza Gaela Monfilsa s 6:1, 7:5. Nadal je v Tokiu zmagal na sedmem turnirju v tej sezoni, najboljši igralec sveta pa je za zmago potreboval le dobro uro. V osmem medsebojnem obračunu je moral Monfils sedmič priznati premoč Špancu. Za Nadala, ki je prejšnji mesec osvojil tudi turnir za grand slam v New Yorku, je bila tokratna zmaga v Tokiu skupno že 43. turnirski uspeh v karieri. "Sezono hočem končati s čim več zmagami. Težko je zmagovati kar naprej, zato moram uživati v teh trenutkih, saj nikoli ne veš, kdaj se bodo končali," je po turnirju dejal Rafa.

Grega Žemlja izpadel v zadnjem krogu kvalifikacij
Slovenski reprezentant Grega Žemlja se ni uspel uvrstiti na glavni turnir v Šanghaju, masters 1000 z nagradnim skladom 3,2 milijona dolarjev. V zadnjem krogu kvalifikacij ga je premagal 70. igralec na svetu, Francoz Florent Serra s 6:3 in 7:6 (1). V Šanghaju bodo ta teden nastopili vsi trije najboljši igralci na svetu. Tako Španec Rafael Nadal kot Srb Novak Djoković in Švicar Roger Federer so v prvem krogu prosti.

ATP, Tokio, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Gael Monfils (Fra/5) 6:1, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.