Šport
15 ogledov

Nadalova 43. zmaga, Žemlja izpadel

Takole nasmejan je bil ob sedmi zmagi nad Monfilsom gospodič Nadal.(Foto: Reuter Žurnal24 main
Za svoj 43. osvojeni turnir je Rafael Nadal v Tokio potreboval le dobro uro, da je v finalu v dveh nizih premagal Gaela Monfilsa. Zaradi dežja je začetek finalov na turnirju v Pekingu preložen.

Španski teniški igralec Rafael Nadal je zmagovalec turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev. V finalu je španski prvi nosilec danes brez težav premagal petopostavljenega Francoza Gaela Monfilsa s 6:1, 7:5. Nadal je v Tokiu zmagal na sedmem turnirju v tej sezoni, najboljši igralec sveta pa je za zmago potreboval le dobro uro. V osmem medsebojnem obračunu je moral Monfils sedmič priznati premoč Špancu. Za Nadala, ki je prejšnji mesec osvojil tudi turnir za grand slam v New Yorku, je bila tokratna zmaga v Tokiu skupno že 43. turnirski uspeh v karieri. "Sezono hočem končati s čim več zmagami. Težko je zmagovati kar naprej, zato moram uživati v teh trenutkih, saj nikoli ne veš, kdaj se bodo končali," je po turnirju dejal Rafa.

Grega Žemlja izpadel v zadnjem krogu kvalifikacij
Slovenski reprezentant Grega Žemlja se ni uspel uvrstiti na glavni turnir v Šanghaju, masters 1000 z nagradnim skladom 3,2 milijona dolarjev. V zadnjem krogu kvalifikacij ga je premagal 70. igralec na svetu, Francoz Florent Serra s 6:3 in 7:6 (1). V Šanghaju bodo ta teden nastopili vsi trije najboljši igralci na svetu. Tako Španec Rafael Nadal kot Srb Novak Djoković in Švicar Roger Federer so v prvem krogu prosti.

ATP, Tokio, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Gael Monfils (Fra/5) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.