Britanijo pretresel samomor mladega nogometaša

Foto: Profimedia Premier League žoga
Obetavni nogometaš je zaradi nenehnih fizičnih težav zapadel v depresijo.
Oglej si celoten članek

Nadarjeni mladi nogometaš Joel Darlington je tragično končal svoje življenje, potem ko so poškodbe oklestile njegove karierne možnosti.

20-letni Valižan, ki ga britanski mediji označujejo za "velik nogometni talent", se je zaradi kopice fizičnih težav znašel v hudi stiski, iz katere ni videl izhoda.

Darlington je v kratki karieri igral za mlajše reprezentančne selekcije Walesa, preizkusil pa se je tudi v tamkajšnji premier ligi. Udeležil se je preizkusa pri Manchester Unitedu in Shrewsbury Town.

V dresu moštva Bala Town je v sezoni 2016/2017 postal najboljši strelec najmočnejše državne lige Welsh Premier League.

Foto: Twitter

Sanje o karieri profesionalnega nogometaša so se razblinile z zlomom roke med preizkusom na Old Traffordu, temu je sledila še kronična poškodba hrbta.

Mladenič je takrat zapadel v hudo depresijo. Pustil je šolo, da bi postal trener fitnesa, vseskozi pa je trpel za anksiozno motnjo. Strokovna pomoč mu ni pomagala, zaradi fizičnih težav pa se je moral prenehati ukvarjati s športom.

Darlington je storil samomor z obešanjem, v garaži ga je našel njegov brat, ki je moral vstopiti na silo. Še prejšnji dan naj bi se pokojnik z očetom pogovarjal o prihodnosti, pri tem pa naj ne bi kazal znakov depresije.

Na prizorišču so našli več poslovilnih pisem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.