Šport > Nogomet
2300 ogledov

Britanijo pretresel samomor mladega nogometaša

Premier League žoga Simbolična fotografija.
Obetavni nogometaš je zaradi nenehnih fizičnih težav zapadel v depresijo.

Nadarjeni mladi nogometaš Joel Darlington je tragično končal svoje življenje, potem ko so poškodbe oklestile njegove karierne možnosti.

20-letni Valižan, ki ga britanski mediji označujejo za "velik nogometni talent", se je zaradi kopice fizičnih težav znašel v hudi stiski, iz katere ni videl izhoda.

Darlington je v kratki karieri igral za mlajše reprezentančne selekcije Walesa, preizkusil pa se je tudi v tamkajšnji premier ligi. Udeležil se je preizkusa pri Manchester Unitedu in Shrewsbury Town.

V dresu moštva Bala Town je v sezoni 2016/2017 postal najboljši strelec najmočnejše državne lige Welsh Premier League.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sanje o karieri profesionalnega nogometaša so se razblinile z zlomom roke med preizkusom na Old Traffordu, temu je sledila še kronična poškodba hrbta.

Mladenič je takrat zapadel v hudo depresijo. Pustil je šolo, da bi postal trener fitnesa, vseskozi pa je trpel za anksiozno motnjo. Strokovna pomoč mu ni pomagala, zaradi fizičnih težav pa se je moral prenehati ukvarjati s športom.

Darlington je storil samomor z obešanjem, v garaži ga je našel njegov brat, ki je moral vstopiti na silo. Še prejšnji dan naj bi se pokojnik z očetom pogovarjal o prihodnosti, pri tem pa naj ne bi kazal znakov depresije.

Na prizorišču so našli več poslovilnih pisem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.