Naftarji do pete zaporedne zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Edmonton Oilers so v kanadskem derbiju na gostovanju ugnali Vancouver Canucks ter prišli do pete zaporedne zmage v sezoni. S tem moštvo iz Alberte ostaja eno največjih presenečenj uvoda letošnjega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Vratar Cam Talbot je ubranil vseh 26 strelov tekmecev in trinajstič ostal nepremagan. Connor McDavid, najmlajši kapetan v zgodovini lige NHL, je v protinapadu zadel v 32. minuti, zmago pa je z golom v nebranjeno mrežo potrdil Milan Lucic. Edmonton je s 14 točkami ostal v zanesljivem vodstvu v pacifiški skupini ter ima le točko zaostanka za Montrealom, tokrat prosto vodilno ekipo lige.

Tretjič v karieri NHL je brez zadetka dvoboj končal tudi vratar Michael Hutchinson (37 obramb), Shawn Matthias pa je v drugi tretjini dosegel edini gol na tekmi, na kateri je ekipa Winnipeg Jets ugnala Colorado Avalanche. Vratar Sergej Bobrovski tudi ni klonil (35 obramb), ko je moštvo Columbus Blue Jackets visoko s 4:0 na gostovanju nadigralo Anaheim Ducks; po dva zadetka sta dosegla Sam Gagner in Brandon Saad.

Igralci Chicago Blackhawks so po podaljšku s 3:2 v gosteh premagali New Jersey Devils. Slovak Marian Hossa je dve minut in 11 sekund pred koncem tretje tretjine najprej izenačil, Chicagu pa je zmago tri minute in četrt pred koncem podaljška zagotovil Rus Artem Anisimov.

Na domačem ledu sta zmagali ekipi Calgary Flames, ki je ob dveh golih in podaji Dougiea Hamiltona s 5:2 nadigrala Ottawo Senators, in Carolina Hurricanes po slavju v dvoboju z New York Rangers s 3:2. Na slednji tekmi je bil prvi mož Jeff Skinner, saj je dvakrat zadel ter podal za odločilni gol Bryana Bickella.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.