Šport
30 ogledov

Naftarji do pete zaporedne zmage

edmonton oilers Profimedias
Hokejisti Edmonton Oilers so v kanadskem derbiju na gostovanju ugnali Vancouver Canucks ter prišli do pete zaporedne zmage v sezoni. S tem moštvo iz Alberte ostaja eno največjih presenečenj uvoda letošnjega tekmovanja.

Vratar Cam Talbot je ubranil vseh 26 strelov tekmecev in trinajstič ostal nepremagan. Connor McDavid, najmlajši kapetan v zgodovini lige NHL, je v protinapadu zadel v 32. minuti, zmago pa je z golom v nebranjeno mrežo potrdil Milan Lucic. Edmonton je s 14 točkami ostal v zanesljivem vodstvu v pacifiški skupini ter ima le točko zaostanka za Montrealom, tokrat prosto vodilno ekipo lige.

Tretjič v karieri NHL je brez zadetka dvoboj končal tudi vratar Michael Hutchinson (37 obramb), Shawn Matthias pa je v drugi tretjini dosegel edini gol na tekmi, na kateri je ekipa Winnipeg Jets ugnala Colorado Avalanche. Vratar Sergej Bobrovski tudi ni klonil (35 obramb), ko je moštvo Columbus Blue Jackets visoko s 4:0 na gostovanju nadigralo Anaheim Ducks; po dva zadetka sta dosegla Sam Gagner in Brandon Saad.

Igralci Chicago Blackhawks so po podaljšku s 3:2 v gosteh premagali New Jersey Devils. Slovak Marian Hossa je dve minut in 11 sekund pred koncem tretje tretjine najprej izenačil, Chicagu pa je zmago tri minute in četrt pred koncem podaljška zagotovil Rus Artem Anisimov.

Na domačem ledu sta zmagali ekipi Calgary Flames, ki je ob dveh golih in podaji Dougiea Hamiltona s 5:2 nadigrala Ottawo Senators, in Carolina Hurricanes po slavju v dvoboju z New York Rangers s 3:2. Na slednji tekmi je bil prvi mož Jeff Skinner, saj je dvakrat zadel ter podal za odločilni gol Bryana Bickella.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.