Naftarji zapravili priložnost za skok na vrh

Foto: Profimedia edmonton oilers
Hokejisti Edmontona so ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL zamudili priložnost, da vsaj začasno sami prevzamejo vodstvo na lestvici.
Oglej si celoten članek

V kanadskem derbiju je bil od Edmontona po izvajanju kazenskih strelov boljši Winnipeg. Edmonton je z osvojeno točko pri skupaj 15 točkah, kolikor jih imata tudi Colorado in Buffalo.

Junaka tekme sta bila Kyle Connor in Patrick Laine, ki sta v izvajanju kazenskih strelov ugnala Edmontonovega vratarja Mika Smitha.

Skupaj je bilo na sporedu pet tekem. New York Rangers so izgubili z Vancouver Canucks z 2:3. Gostje so prvi del dobili s 3:0, izredno napeto pa je bilo v zadnjem delu, potem ko je Artemi Panarin v 46. minuti znižal na 2:3.

V metropolitanski skupini vodi Washington, ki za točko zaostaja za vodilno trojko na lestvici. Igralci iz prestolnice so se tokrat veselili zmage s 5:3 na gostovanju v Chicagu. Izredno atraktivna je bila zadnja tretjina, v kateri je Washington z golom Alekseja Ovečkina najprej povedel s 3:1, gostitelji so 50. minuti izenačili, Tom Wilson (52.) in Lars Eller pa sta Washingtonu (60.) zagotovila zmago.

Minnesota Wild je s 4:3 premagala Montreal Canadiens. Kanadčani so bili na pragu zmage v uvodu zadnjega dela, ko je Philip Danault v 44. minuti dosegel drugi gol za vodstvo s 3:2. Brad Hunt (49.) in Zach Parise (53.) pa sta poskrbela za končno veselje domačih navijačev.

Anaheim pa je doma izgubil s Calgary Flames z 1:2. Strelec odločilnega gola je bil Mikael Backlund v 49. minuti.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Vancouver Canucks 2:3
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 4:3
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 3:5
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 1:0 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Calgary Flames 1:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.