Šport
83 ogledov

Naftarji zapravili priložnost za skok na vrh

edmonton oilers Profimedia
Hokejisti Edmontona so ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL zamudili priložnost, da vsaj začasno sami prevzamejo vodstvo na lestvici.

V kanadskem derbiju je bil od Edmontona po izvajanju kazenskih strelov boljši Winnipeg. Edmonton je z osvojeno točko pri skupaj 15 točkah, kolikor jih imata tudi Colorado in Buffalo.

Junaka tekme sta bila Kyle Connor in Patrick Laine, ki sta v izvajanju kazenskih strelov ugnala Edmontonovega vratarja Mika Smitha.

Skupaj je bilo na sporedu pet tekem. New York Rangers so izgubili z Vancouver Canucks z 2:3. Gostje so prvi del dobili s 3:0, izredno napeto pa je bilo v zadnjem delu, potem ko je Artemi Panarin v 46. minuti znižal na 2:3.

V metropolitanski skupini vodi Washington, ki za točko zaostaja za vodilno trojko na lestvici. Igralci iz prestolnice so se tokrat veselili zmage s 5:3 na gostovanju v Chicagu. Izredno atraktivna je bila zadnja tretjina, v kateri je Washington z golom Alekseja Ovečkina najprej povedel s 3:1, gostitelji so 50. minuti izenačili, Tom Wilson (52.) in Lars Eller pa sta Washingtonu (60.) zagotovila zmago.

Minnesota Wild je s 4:3 premagala Montreal Canadiens. Kanadčani so bili na pragu zmage v uvodu zadnjega dela, ko je Philip Danault v 44. minuti dosegel drugi gol za vodstvo s 3:2. Brad Hunt (49.) in Zach Parise (53.) pa sta poskrbela za končno veselje domačih navijačev.

Anaheim pa je doma izgubil s Calgary Flames z 1:2. Strelec odločilnega gola je bil Mikael Backlund v 49. minuti.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Vancouver Canucks 2:3
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 4:3
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 3:5
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 1:0 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Calgary Flames 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice