Naglo precepljena šampionka ima težave z dihanjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljša švicarska alpska smučarka je po torkovem treningu smuka hlastala za zrakom.
Oglej si celoten članek

Švicarska specialistka za hitre discipline Lara Gut-Behrami je imela med torkovnim treningom smuka v Lake Louisu hude težave z dihanjem.

Kot je poročala švicarska tiskovna agencija Keystone-SDA, je bila 30-letnica v ciljni areni, kamor je pripeljala z več kot tremi sekundami zaostanka za najhitrejšo Sofio Goggio, povsem brez sape.

Ilka štuhec Po drugem mestu: občutek ni bil dober, a sem bila hitra. To je dober znak

Švicarka naj bi še vedno čutila posledice gripe, za katero je zbolela med tekmami v Lech/Zürsu, je glede zdravstvenega stanja dvakratne svetovne prvakinje sporočila smučarska zveza (Swiss-Ski).

Oglasil se je tudi njen kondicijski trener José Luis Alejo Hervas, ki je potrdil, da stanje ni rožnato. "Morala bo samo počivati in ostati čim bolj mirna. V tem trenutku težko karkoli naredimo. Poskrbeti moramo, da ne bo izgubila ritma ali mišične mase. Ostati mora potrpežljiva in zaupati v to, da je pripravljena," je dejal.

Po poročanju švicarskih medijev se zdravstvene težave Gut-Behramijeve vlečejo že več tednov, kar je sprožilo ugibanja, ali je njeno stanje kakorkoli povezano z domnevnimi nepravilnostmi pri cepljenju zoper covid-19. Po neuradnih informacijah naj bi smučarka nekoliko pohitela z drugim odmerkom cepiva in pri tem zanemarila priporočeni časovni razmak med obema dozama.

"Profesionalna alpska smučarka Lara Gut-Behrami se sploh ni želela cepiti. Da bi se lahko udeležila tekem v ameriškem Killingtonu, naj bi prehitro prejela oba odmerka. Zdaj ima težave z dihanjem. Naključje?" se glasi eden od številnih zapisov na družbenih omrežjih.

Preobrat Ali si je Gut-Behramijeva pri cepljenju pomagala s trikom?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:39 3. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m

  • 19:06 3. December 2021.

    Adijo smučanje in kariera. Ni edina.

  • 18:29 3. December 2021.

    Kako so jo lahko cepili, če je bolana.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.