ŽBLJ

Foto: Epa
Foto: Epa
Z velikim finalom med Slovenijo in Srbijo se je končalo evropsko prvenstvo v odbojki.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji Slovenije so v finalu evropskega prvenstva v pariški dvorani Bercy klonili proti Srbiji (1:3). Slovenija je dobila prvi niz, nato pa popustila in osvojila svojo drugo medaljo na velikih tekmovanjih, prvo po srebru na EP 2015. 

Veliki finale Tako Sloveniji kaže na stavnicah

Stavnice so več možnosti pripisovale Srbom, slovenski navijači, ki so že dopoldne zasedli središče Pariza, pa so seveda upali, da se bo ponovil scenarij s košarkarskega EP pred dvema letoma, ko je Slovenija v Carigradu ugnala Srbijo in se okitila z zlatom.

Izbranci Alberta Giulianija so imeli imajo v Parizu odlično podporo, saj je zanje pesti stiskalo več kot 2.000 dobro razpoloženih  navijačev iz domovine. Skupno je srečanje v živo spremljalo skoraj 13.000 gledalcev.

Sprejem junakov Vračajo se ponoči, sprejem bo v ponedeljek popoldne

Slovenci so odlično začeli dvoboj in si hitro priborili rahlo prednost (5:3), z blokom so dobro ustavljali srbskega aduta Aleksandra Atanasijevića. Sledila je serija Srbije za preobrat (5:7). Kmalu zatem znova boljša igra Slovenije za novo vodstvo (11:9). Z odličnim blokom so Giulianijevi izbranci še okrepili naskok (17:13) in prisilili srbskega selektorja Slobodana Kovača v minuto odmora. Do konca prvega niza je Slovenija suvereno ohranila razdaljo in povedla z 1:0.

Drugi niz so bolje odprli Srbi (3:6), odlično je deloval predvsem njihov blok, najmočnejše orožje Kovačeve čete na turnirju. Srbi so v teh trenutkih odlično ustavljali tudi Tineta Urnauta. Giuliani je reagiral z minuto odmora, nato pa je v igro poslal Tončka Šterna ob visokem vodstvu tekmecev (5:12), toda brez večjega učinka. Srbi zaradi odličnega servisa vse do konca drugega niza niso imeli težav (16:25) in so srečanje izenačili na 1:1.

Začetek tretjega niza je prinesel izenačeno igro, nato pa so Srbi na krilih Atanasijevića prešli v rahlo prednost (5:7), ki so jo z odličnim sprejemom in razpoloženim Urošem Kovačevićem kmalu še oplemenitili (6:11). Slovenci niso našli pravega odgovora na srbske napade in se niso uspeli resneje približati (11:18). Tretji niz je bil zanesljivo v srbskih rokah (18:25) za vodstvo z 1:2.

Četrti niz je bil boljši s slovenske strani, po dveh odličnih akcijah Alena Pajenka je Slovenija rahlo povedla (4:2). A še enkrat več so Srbi našli prave akcije in obrnili izid (4:6). Tudi v naslednjih trenutkih so Kovačevi izbranci ostajali za malenkost spredaj, nato pa z miniserijo popolnoma prevzeli nadzor nad rezultatom (11:16). Atanasijević in Kovačević sta nadaljevala z dobro igro, Giuliani pa ni našel razpoložene postave in Slovenija je morala priznati premoč (20:25) za poraz z 1:3.

Več sledi!

EP v odbojki, finale:

Slovenija - Srbija 1:3 (19, -16, -18, -20) 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:37 29. September 2019.

    Iskrene čestitke za srebro, fantje! Zlata pa si s tako igro res niste zaslužili, saj ste igrali kot babe!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.