Najbolj črne napovedi so se uresničile, Roglič bo izpustil kar...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po pisanju belgijskih medijev naj bi bilo že jasno, da bo moral Primož Roglič izpustiti kar obe izmed svojih najljubših spomladanskih klasik - Valonsko puščico in dirko Liege - Bastogne - Liege.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo zaradi poškodbe po poročanju belgijskega časnika Het Nieuwsblad izpustil prihajajoči preizkušnji v Ardenih na Valonski puščici in Liege - Bastogne - Liege.

Belgijski mediji, med njimi tudi Wielerflits, pišejo, da 32-letni Kisovčan še ni okreval po poškodbi mišice za pogačico, ki ga je ovirala na dirki po Baskiji. Tam je moral slovenski as predati krono najboljšega z lanske dirke.

Het Nieuwsblad je obenem zapisal, da se bo Roglič kljub poškodbi udeležil načrtovanih priprav na visoki nadmorski višini ter nastopil na kriterju Dauphine kot generalki pred dirko po Franciji.

Roglič je imel v načrtu za to sezono nastopa tako na Valonski puščici (20. 4.) kot tudi na prestižni preizkušnji Liege - Bastogne - Liege (24. 4.). Predlani je v Liegeu kot prvi Slovenec zabeležil zmago na enem od petih kolesarskih spomenikov, na Valonski puščici pa je bil lani drugi tik za Francozom Julianom Alaphilippom.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Na obeh belgijskih enodnevnih klasikah bo letos nastopil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), v Liegeu pa se mu bo pridružil še danes petouvrščeni na dirki Pariz - Roubaix Matej Mohorič (Bahrain-Victorious).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.