Šport > Kolesarstvo
18253 ogledov

Najbolj črne napovedi so se uresničile, Roglič bo izpustil kar...

Primož Roglič Profimedia
Po pisanju belgijskih medijev naj bi bilo že jasno, da bo moral Primož Roglič izpustiti kar obe izmed svojih najljubših spomladanskih klasik - Valonsko puščico in dirko Liege - Bastogne - Liege.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo zaradi poškodbe po poročanju belgijskega časnika Het Nieuwsblad izpustil prihajajoči preizkušnji v Ardenih na Valonski puščici in Liege - Bastogne - Liege.

Belgijski mediji, med njimi tudi Wielerflits, pišejo, da 32-letni Kisovčan še ni okreval po poškodbi mišice za pogačico, ki ga je ovirala na dirki po Baskiji. Tam je moral slovenski as predati krono najboljšega z lanske dirke.

Het Nieuwsblad je obenem zapisal, da se bo Roglič kljub poškodbi udeležil načrtovanih priprav na visoki nadmorski višini ter nastopil na kriterju Dauphine kot generalki pred dirko po Franciji.

Roglič je imel v načrtu za to sezono nastopa tako na Valonski puščici (20. 4.) kot tudi na prestižni preizkušnji Liege - Bastogne - Liege (24. 4.). Predlani je v Liegeu kot prvi Slovenec zabeležil zmago na enem od petih kolesarskih spomenikov, na Valonski puščici pa je bil lani drugi tik za Francozom Julianom Alaphilippom.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Na obeh belgijskih enodnevnih klasikah bo letos nastopil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), v Liegeu pa se mu bo pridružil še danes petouvrščeni na dirki Pariz - Roubaix Matej Mohorič (Bahrain-Victorious).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice