Šport > Kolesarstvo
619 ogledov

Slovenca odstopila na prestižni dirki, zmaga najstniku

Magnus Sheffield Profimedia
Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) in Jan Tratnik (Bahrain-Victorious) nista prišla do cilja 56. izvedbe Brabantske puščice.

Američan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) je zmagovalec enodnevne dirke brabantska puščica. Devetnajstletniku je odločilni napad iz manjše skupine najboljših uspel štiri kilometre pred koncem 205,1 km dolge trase med Leuvnom in Overijsejem. Slovenca Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) in Jan Tratnik (Bahrain-Victorious) sta odstopila.

Sheffield, ki bo čez teden dni praznoval 20. rojstni dan, je znova dokazal, zakaj velja za enega najbolj talentiranih kolesarjev v karavani. Z napadom je presenetil tudi skupino z na koncu šestouvrščenim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Quick-Step Alpha Vinyl). Slavil je drugo zmago v sezoni in hkrati poklicni karieri. Z 19 leti in 359 dnevi pa je postal drugi najmlajši zmagovalec te dirke.

Drugo mesto je v sprintu manjše skupine z zaostankom 37 sekund zasedel Francoz Benoit Cosnefroy (Ag2r Citroen), tretji je bil sprva domačin Tim Wellens (Lotto Soudal), a so ga kasneje uvrstili na konec skupine. Najnižja stopnička na odru za zmagovalce je tako pripadla še enemu Francozu Warrenu Barguilu (Arkea Samsic). Eden od favoritov, prav tako Francoz, Julian Alaphilippe je grdo padel ob stiku z avtomobilom lastnega moštva Quick-Step in predčasno končal preizkušnjo.

Na dirki sta nastopila dva Slovenca, a v zahtevnih razmerah v dežju ter na spolzkih cestah nista prišla do cilja. Mezgec je bil v vlogi pomočnika na koncu sedmemu Avstralcu Michaelu Matthewsu, Jan Tratnik (Bahrain-Victorious) pa je utrujen po zahtevnih zadnjih tednih prav tako odstopil. Zdaj Idrijčana čaka vrnitev v domovino, kjer se bo pripravljal na nastop na dirki po Italiji. Ta se bo začela 6. maja.

Žensko preizkušnjo (141,2 km) je nekaj ur prej dobila Nizozemka Demi Vollering (SD Worx). Edina Slovenka v cilju je bila Urša Pintar (UAE Team ADQ) na 37. mestu. Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) dirke ni končala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.