Šport > Kolesarstvo
42362 ogledov

Tako resno je z Rogličem, bojijo se, da bo moral izpustiti tudi...

Primož Roglič Profimedia
Primožev nastop na dveh izmed njegovih najljubših klasik naj bi bil pod velikim vprašajem.

Potem ko je zdravniška ekipa končno dovolila Woutu van Aertu, da se vrne na dirke po njegovih težavah z okužbo, pa je po pisanju belgijskega medija HLN ekipa Jumbo-Visme prejela novo slabo novico, saj naj bi njihov kapetan in prvi zvezdnik Primož Roglič imel resne težave s kolenom.

Izjemni Slovenec je prejšnji teden nastopil na Dirki po Baskiji, katero pa je končal na zanj skromnem osmem mestu, predvsem pa je bilo zaskrbljujoče, da ni imel odgovora na napade s strani konkurence ter da je po zmagi na začetnem kronometru kasneje v gorah delovala zelo nemočno.

Primož Roglič Video Šport Navijači, pozor: Roglič na Touru v posebnem dresu!

Po dirki je nato pojasnil, da ni bil sposoben boljšega rezultata zaradi hudih bolečin v mišici za kolenom, ki so ga začele mučiti že pred začetkom same dirke. Po poročanju HLN-ja pa pri Jumbo-Vismi še vedno niso odkrili vzroka bolečin, ali gre za resnično kakšno poškodbo, ali zgolj za bolečine zaradi preobremenjenosti.

Belgijci še dodajajo, da se zdi skoraj neverjetno, da bi s takšnimi bolečinami Primož lahko nastopil na dveh izmed svojih najljubših spomladanskih klasik, ki sledita v prihodnjem tednu. Roglič naj bi namreč po prvotnem načrtu po Dirki po Baskiji naslednjič nastopil v sredo na Valonski puščici ter nato naslednjo nedeljo na dirki Liege-Bastogne-Liege, njegov nastop pa je tako postal zelo vprašljiv.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Primož je sicer na omenjenih dveh dirkah v preteklosti že blestel v polnem sijaju, saj ga je lani ob njegovem premiernem nastopu na Valonski puščici ob vzponu na Mur de Huy premagal zgolj Julian Alaphilippe, medtem ko je dirko Liege-Bastogne-Liege leta 2020 celo dobil ter postal prvi Slovenec z zmago na katerem izmed slovitih petih spomenikov kolesarstva.

Rogličev let za Belgijo naj bi sicer bil rezerviran za ponedeljek, do takrat pa naj bi pri Jumbo-Vismi že sprejeli dokončno odločitev, če želijo tvegati s svojim kapetanom. Poslabšanje poškodbe bi namreč lahko močno ogrozilo njegove priprave za julijski nastop na Dirki po Franciji, medtem ko ima na Valonski puščici Jumbo-Visma dva izmed favoritov že v Tiesju Benootu in Jonasu Vingegaard, tako da se zdi nesmiselno brezglavo tvegati zdravje slovenskega šampiona.

 
Komentarjev 2
  • Maria_Jensen 09:57 16.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • miha.z 14:52 15.april 2022.

    Najprej zrihtat bolečine potem pa postopoma dodajati gas. Držim pesti, da boš kmalu spet tekmoval.

Sorodne novice