Šport > Kolesarstvo
47839 ogledov

Posnetek Pogačarja postavil na laž, Slovenec naj bi se že opravičil

Tadej Pogačar Youtube
Tadej Pogačar se je po jeznem izbruhu na Dirki po Flandriji opravičil van Baarleju.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je sicer po Dirki po Flandriji, katero je tako nesrečno končal na četrtem mestu, zatrjeval, da je bil v ciljnem prostoru besen zgolj nase, ker se je ob sprintu za zmago pustil zapreti, a se je tekom tedna pojavil posnetek, kako je aktualni zmagovalec Dirke po Franciji v ciljnem prostoru besedno obračunal z Dylanom van Baarlejem.

Pogačar je bil sicer ob Mathieu van der Poelu daleč najmočnejši kolesar na driki, a ga je njuno taktiziranje v zadnjem kilometru stalo mesta na stopničkah, potem ko sta se od zadaj v boj za zmagovalni oder vključila še van Baarle in Valentin Madouas. Van der Poelu je sicer uspelo zmagati, medtem ko je bil Pogačar preveč zaprt, da bi se lahko boril za zmago.

Tadej Pogačar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vse skupaj je lahko pospremil le z jezno reakcijo, ko je z rokami besno mahal po zraku, v ciljnem prostoru pa se ni želel pogovarjati z mediji, televizijski posnetki pa so ga ujeli, kako besno zapušča prizorišče. A ta posnetek ni ujel celotne slike, saj se je v dneh po dirki pojavil posnetek novinarja Flobikes Gregorja Browna, ki je uspel ujeti, kako je Pogačar še pred odhodom s prizorišča jezno zapeljal do van Baarleja, s katerim je imel še neporavnane račune.

"Takšne stvari se pač zgodijo med sprintom," je želel Nizozemec pojasniti našemu asu, ki pa se še vedno ni pomiril in je jezno gestikuliral proti svojemu rivalu, preden so se med oba kolesarja uspeli postaviti člani njunih ekip ter ju ločiti.

Pogačar se je kasneje sicer umiril, v izjavah pa je zatrjeval, da je bil po dirki besen zgolj nase ter da je bilo vso njegovo jezno mahanje po zraku zgolj iz razočaranja nad samim seboj, s čimer pa se v pogovoru za Eurosport ni strinjal van Baarle: "No, po cilju zagotovo ni prišel do mene zato, da bi mi čestital za drugo mesto."

A situacija naj bi se v dneh po dirki vendarle umirila, van Baarle pa je v četrtek razkril belgijskim medijem, da se mu je preko pogovora na Instagramu Pogačar že v ponedeljek opravičil za njun incident.

Mladi Slovenec bo sicer imel na voljo kar nekaj časa, da se dokončno pomiri ter tudi četrto mesto na debiju na eni največjih dirk na svetu sprejme kot ogromen uspeh, saj je njegova naslednja načrtovana dirka šele Valonska puščica, ki je na sporedu 20. aprila, štiri dni kasneje pa bo že branil lansko zmago z legendarne dirke Liege-Bastogne-Liege.

Tim Merlier Za las Šport S skokom čez ograjo preprečil katastrofo, udeležen tudi Slovenec Tadej Pogačar Ekipa UAE: Šport "Drugi kockasti odsek na Touru je življenjsko nevaren" Tiffany Cromwell Zvezdnik F1 Šport Zanj je bila od Pogačarja pomembnejša ženska dirka Tadej Pogačar Kolesarstvo Šport Pogačar prvi v zgodovini s tem dosežkom Tadej Pogačar Pogačar: Šport Po ciljnem sprintu: Morda je bilo tako videti navzven, a...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice