Šport > Kolesarstvo
264 ogledov

Roglič ostaja v rumeni majici

Primož Roglič Epa
Alaphilippu sprint druge etape, Roglič zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi.

Francoz Julian Alaphilippe (Qick Step) je zmagovalec 2. etape 61. izvedbe kolesarske dirke po Baskiji. Francoz je na 207,6 kilometra dolgi preizkušnji med Leitzo in Viano v ciljnem sprintu ugnal rojaka Fabiena Doubeyja (TotalEnergies) in Belgijca Quintena Hermansa (Intermarche). Slovenec Primož Roglič (Jumbo Visma) je zadržal skupno vodstvo.

Glavnina z vsemi favoriti je v etapi predse spustila špansko četverico, ki je dolgo bežala. V tej so bili Julen Amezqueta (Caja Rural), Ander Okamika (Burgos-BH), Ibai Azurmendi (Euskaltel - Euskadi) in Ibon Ruiz (Equipo Kern Pharma).

Slednji je preostale člane skupinice napadel dobrih deset kilometrov pred ciljem etape, si priboril dobrih deset sekund prednosti pred trojico, toda v na zadnjem spustu ga je glavnina ujela 400 metrov pred ciljem. Sledil je obračun sprinterjev, ki ga je zanesljivo dobil dvakratni zaporedni svetovni prvak v cestni dirki Alaphilippe.

V skupni razvrstitvi ima zmagovalec uvodnega kronometra Roglič, ki je današnjo etapo končal na 13. mestu v času zmagovalca, še vedno pet sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenopoelom (Quick Step) in 16 pred ekipnim kolegom slednjega, Francozom Remijem Cavagno.

Jan Polanc (UAE) je bil v etapi 40., Domen Novak (Bahrain Victorious) pa 108. Oba sta ciljno črto prečkala v času zmagovalca etape. Skupno je Polanc 25. (+0:33), Novak pa 77. (+0:54).

V sredo kolesarje čaka razgibana, 181,7 kilometra dolga etapa med Llodiom in Amurriom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice