Šport > Nogomet
1406 ogledov

Roglič začenja obrambo lovorike

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesar je dvakratni zmagovalec dirke po Baskiji (2020, 2021).

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo danes začel preizkušnjo po Baskiji. Dvaintridesetletni Kisovčan je lani tam slavil skupno zmago, branjenje lovorike pa bo začel s 7,5 km dolgo vožnjo na čas po Hondarribii.

Tadej Pogačar Pogačar: Šport Po ciljnem sprintu: Morda je bilo tako videti navzven, a...

Gre za dokaj razgibano traso z nekaj strmimi in kratkimi vzponi, ki bi morala ustrezati olimpijskemu prvaku v kronometru iz Tokia. Na razgibanem baskovskem terenu bo druga etapa bržčas namenjena sprinterjem, v tretji, četrti, peti in zadnji, šesti pa se bodo najboljši merili na številnih strmih vzponih in obračunali za skupno zmago.

Rogličevi glavni tekmeci bodo po stavnicah sodeč njegov moštveni kolega Danec Jonas Vingegaard, Francoz Julian Alaphilippe in Belgijec Remco Evenepoel (oba Quick-Step Alpha Vinyl), Španca Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) in Enric Mas (Movistar), Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers) ter Kolumbijca Daniel Martinez (Ineos Grenadiers) in Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost).

Tadej Pogačar, Wout van Aert Favorit Šport Pogačarjev veliki tekmec izpušča Flandrijo

Na dirki bosta nastopila še dva Slovenca, oba v vlogi pomočnika. V dresu Bahrain-Victoriousa bo dirkal Domen Novak, za UAE Team Emirates pa Jan Polanc.

Dirka po Baskiji, 61. po vrsti, se bo končala v soboto. Za Rogliča nato sledi desetdnevni premor in selitev v belgijske Ardene. Naslednjič bo namreč 20. aprila nastopil na valonski puščici. Na njej se bo drugič v sezoni pomeril z rojakom Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates).

Tadej Pogačar Po Flandriji Šport Pogi je na koncu besen končal dirko, zmanjkalo je nekaj metrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.