Šport > Kolesarstvo
281 ogledov

Pogačarjev veliki tekmec izpušča Flandrijo

Tadej Pogačar, Wout van Aert Profimedia
Wouta van Aerta ne bo na Flandriji.

Belgijski kolesarski as Wout van Aert, moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma, je potrdil, da ne bo nastopil na nedeljski dirki po Flandriji, eni od najbolj znamenitih enodnevnih preizkušenj. Olimpijski podprvak je namreč zbolel, izkazalo se je, da se je okužil s koronavirusom.

"Za mano sta dva težka dneva. Včeraj sem se zbudil z bolečim grlom, dva testa pa sta pokazala okužba. Dobra novica je, da so simptomi blagi, zato verjamem, da si bom hitro opomogel in se kmalu vrnil v akcijo," je navijačem sporočil van Aert, olimpijski podprvak, ki je tudi ob Slovencih Tadeju Pogačarju in Mateju Mohoriču sodil v krog favoritov.

"Ne vem, kje sem se okužil. Tako kot vsi drugi kolesarji sem se dve leti pazil, posebej v zadnjih dveh mesecih, toda očitno se okužbi nisem mogel izogniti. Ujela me je v najslabšem možnem času," je dejal van Aert, ki je bil v odlični formi in je računal na prvo zmago na enem izmed vrhuncev sezone.

Zaradi bolezni na dirki ne bo niti Slovaka Petra Sagana, nastop pa je odpovedala celotna ekipa Israel-Premier Techa, ki je imela okužbe znotraj moštva. Kolesarji niso bili okuženi, a so imeli stik s pozitivnima ne testu, zato so se umaknili.

Dirka se bo v nedeljo začela ob 10. uri v Antwerpnu, po 272,5 km zahtevne trase pa najboljše v cilju pričakujejo okoli 17. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice