Šport > Kolesarstvo
5114 ogledov

Dvojna zmaga Jumbo Visme, Mohorič znova odličen

Wout van Aert, Cristophe Laporte Profimedia
Jumbo Vismi belgijska klasika E3, Mohorič četrti.

Enodnevna belgijska klasika E3 Saxo Bank Classic, nekoč znana pod imenom Harelbeke-Antwerpen-Harelbeke, je pripadla kolesarjema nizozemske Jumbo Visme. Slavila sta Wout van Aert in Christophe Laporte, sicer moštvena kolega Primoža Rogliča. Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je zasedel četrto mesto.

Belgijec Van Aert in Francoz Laporte sta ciljno črto prečkala objeta in sta si razdelila prvo in drugo mesto, ciljno črto pa je prvi prečkal Belgijec. Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ) je vpisal tretje mesto.

S klasiko E3 Saxo Bank se je sicer začel flamski sveti teden. Na mini dirki po Flandriji, kot so poimenovali to enodnevno dirko, sta tokrat prevladovala kolesarja Jumbo-Visme.

"Ekipa je bila impresivna. Moram se zahvaliti vsakemu izmed fantov, da sva se lahko uvrstila v odločilni boj za zmago," je bil presrečen Van Aert.

"S Christophom naj bi do Peterberga odbijala napade, od takrat naprej sva bila skupaj. Tudi Christophu se zahvaljujem za to zmago. Toliko mi pomeni zmagati na tej veliki klasiki v Flandriji in res sem ponosen na svojo ekipo," je dejal Belgijec.

Van Aert je obljubil, da se bo Laporteju oddolžil za njegovo gesto pozneje v sezoni, potem ko je Francozu že omogočil zmago na uvodni etapi dirke Pariz - Nica.

"Sploh ni bilo razprave o zmagi. Mislim, da je pred nami še veliko dirk in zagotovo se bomo znašli v težjih situacijah, ko bo več fantov okoli nas. Prej ali slej bo Christophe ali kdo drug dobil to priložnost," je še dejal zmagovalec ter dodal: "Kolesarske dirke so res težke. To je ena najtežjih dirk spomladanske sezone, vendar sem se naučil, da je naša ekipa res na vrhu."

Mohorič, ki je bil del skupine ubežnikov in se je spogledoval z novo zmago, na koncu ni bil del zmagovalne dvojice, saj je zamudil odločilni napad najboljših dveh, tik pred koncem pa je pobegnil še Küng. Je pa Slovenec dobil ciljni sprint za četrto mesto na dirki, dolgi 203,9 kilometrov s startom in ciljem v Harelbekeju.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Najprej je sicer kazalo, da je bil Biniam Girmay iz Eritreje (Intermarche-Wanty-Gobert) uspešnejši v sklepnem sprintu za končno četrto mesto. A je po dirki tekmovalna žirija Slovencu priznala prednost pred kolesarjem iz Eritreje na mestu tik pod stopničkami. Mohorič je v soboto slavil na prestižni dirki Milano - Sanremo.

Na tej belgijski klasiki je nastopil tudi Luka Mezgec (BikeExchange - Jayco), ki je z zaostankom več kot deset minut osvojil 63. mesto.

roglič pogačar Pogi/Rogla Šport To nekdanja zmagovalca Toura menita o Slovencih Mattias Skjelmose Jensen Po Kataloniji Šport Čez zid zgrmel v prepad, prve besede šokirale zdravnika

 

Komentarjev 1
  • Jean_Young 10:56 26.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice