Šport > Kolesarstvo
366 ogledov

Polanc že meša štrene slovitim tekmecem

Coppi e Bartali Reševalni pas/Twitter
V Riccioneju pri Riminiju se je začela 37. kolesarska dirka Mednarodni teden Coppija in Bartalija.

Od Slovencev na omenjeni italijanski dirki nastopa le Jan Polanc, ki je kapetan ekipe UAE Emirates, ki se bo poskušal zoperstaviti slovitim imenom, kot so med drugimi nekdanja zmagovalca Toura Britanca Chris Froome in Geraint Thomas ter Italijan Vincenzo Nibali.

Sonny Colbrelli Evropski prvak Šport Noro, kaj je kolesarski as po bližnjem srečanju s smrtjo sporočil iz bolnišnice

V prvi, razgibani (podobne so vse, klancev najvišje kategorije pa ni) etapi sta mu bila od omenjenih enakovredna le Thomas in Nibali, po dobrih 164 kilometrih so ciljno črto prečkala v prvi skupini, ki je prišla v cilj minuto in 14 sekund pred zasledovalci.

Polanc se za dobro etapno uvrstitev ni potegoval, končal je povsem na repu skupine, na 22. mestu. Zmagal je Švicar Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl) pred Ircem Eddxiejem Dunbarjem, oba sta si z begom zagotovila dodatne bonifikacijske sekunde, Britancem Ethanom Hayterjem in Nizozemcem Mathieujem van der Poelom. Ob Polancu sta bila iz ekipe UAE Emirates v vodilni skupini še Švicar Marc Hirschi in Kolumbijec Andres Ardila.

V skupnem seštevku ima Schmid šest sekund prednosti pred Dunbarjem, 22 pred Hayterjem, Polanc s 26 sekundami zaostanka zaseda 22. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice