Šport > Kolesarstvo
21024 ogledov

Favorit nezadovoljen, verjame, da je bil Mohorič deležen nelegalne pomoči

Matej Mohorič Epa
Avstralec, ki je na dirki Milano-San Remo osvojil četrto mesto, verjame, da so motorji odigrali pomembno vlogo v zaključku dirke, saj naj bi nudili zavetrje kasnejšemu zmagovalcu Mateju Mohoriču.

Zelo močan v sprintu, zelo vzdržljiv na vzponih... avstralski kolesarski zvezdnik Michael Matthews se iz leta v leto nudi kot eden izmed glavnih favoritov za prvi veliki kolesarski spomenik sezone, dirko Milano-San Remo. A čeprav je že dvakrat končal na stopničkah te legendarne dirke, mu vedno nekaj malega zmanjka.

Matej Mohorič Smrtno nevarno! Šport Posnetek, ko zaledeni kri! Tako blizu katastrofe je bil Matej Mohorič

Tudi tokrat je sicer igral zelo pomembno vlogo, saj je na Via Romo privozil kot četrti, vsega dve sekundi za našim zmagovalcem Matejem Mohoričem ter z enakim časom kot Anthony Turgis in Mathieu van der Poel, ki sta ob Slovencu stala na stopničkah.

A kljub novemu odličnemu rezultatu, ostaja vprašanje, kdaj se bo Avstralcu spet ponudila takšna priložnost, kot letos, ko se je ekipa UAE Team Emirates s silovitim tempom za Tadeja Pogačarja otepla vseh najboljših sprinterjev že na vzponu na Cipresso. Prav verjetno je, da je bil izmed preostalih kolesarjev prav Matthews najmočnejši v sprintu. A kaj ko zmagovalca ni odločil sprint...

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Mohorič se je na spustu s Poggia odločil za silovit napad ter znova dokazal, zakaj velja za najboljšega kolesarja na spustih na svetu. Precej okrnjeni vodilni skupini se je preprosto odpeljal ter si privozil tolikšno prednost, da jo je lahko zadržal vse do konca dirke.

"Ko je Mohorič krenil na spustu, sem bil morda kakšna štiri kolesa za njim. Nisem jih mogel obiti, da bi mu sledil," je ključni trenutek dirke opisal Matthews, ki se je strinjal z izjavami, da v zasledovalni skupini ni bilo dovolj sodelovanja, da bi lahko ujeli Mohoriča, a je poudaril, da je bil Matej deležen nenamerne pomoči voznikov motorjev s snemalci, ki naj bi mu v ključnih trenutkih na spustu nudili zavetrje.

"Ker so bili vsi največji favoriti v zasledovalni skupini, sem pričakoval, da bomo napadalca ujeli in se nato udarili za zmago. A bilo je zelo kaotično, nihče se ni želel resnično zavezati lovu na Mohoriča, obenem pa tudi verjamem, da so imeli motorji zelo velik vpliv na razplet finala dirke. Po mojem bi morali imeti pravilo, da morajo biti motorji oddaljeni določeno razdaljo od kolesarjev, sicer imajo lahko zelo velik vpliv na dirko,je Matthews pojasnil svoje nezadovoljstvo.

"Toda Mateju se ne sme ničesar očitati. Ob pravem trenutku se je odločil za pravo potezo in dobil dirko. Toda če se vrnem na motorje, moralo bi biti definirano pravilo, kolikšna mora biti oddaljenost od kolesarjev," je zaključil Avstralec.

Matej Mohorič Skrivnostni načrt Šport Noro Mohoričevo razkritje: "Uničil sem kolesarstvo" Matej Mohorič Nor spust! Šport Še tretji Slovenec z zmago na spomenikih kolesarstva
Komentarjev 7
  • milan41 10:15 22.marec 2022.

    Čista resnica je ta , da sta naša dva vedela , da se ne moreta navzdol kosati z Mohoričem , mimogrede nobeden se ne more , ker ni tko nor , svoj dobitek sta izgubila , ker je Moha prišel ...prikaži več na vrh skupaj z vsemi in sta odnehala , Pogačar ravno , ko ga je Moha prehitel , ter tako naredil luknjo o kateri tale kljukec govori ! Če je Moho vlekel motor , so njega vlekli drugi . Ta rezimiram : Poba nimaš jajc in se zato ne razburjaj !

  • albert6 08:59 21.marec 2022.

    Majhnemu Tiču je vsaka dlaka napoti

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 20:06 20.marec 2022.

    Ni pošteno do drugih kolesarjev. ko si slovenski kolesarji tako porazdelijo dirke in izzive

Sorodne novice