Šport > Kolesarstvo
1535 ogledov

Kolesarski as z najbolj bizarno nesrečo vseh časov! Nanj se je prevrnil ...

Kavin Geniets Profimedia
Kolesar francoske ekipe Groupama FDJ jo je skupil še pred začetkom etape, v mešani coni na startu.

Letošnja dirka Pariz-Nica je bila resnično nekaj posebnega, saj je od 154 kolesarjev na startu le 59 dokončalo to slovito "dirko proti soncu". Val različnih bolezni (po podatkih naj ne bi šlo za koronavirus) je kosil med večino ekip, tako da je med drugimi ekipa Israel-Premier-Tech dokončala dirko z vsega enim kolesarjem od začetnih sedem.

Toda najbolj bizaren je bil zagotovo odstop kolesarja Groupame FDJ Kevina Genietsa, ki je odstopil pred začetkom sedme etape s startom v Nici.

Dvakratni zaporedni državni prvak Luksemburga se je namreč odpravljal na start 155-kilometrske etape, medtem ko se je prebijal skozi medijsko cono, pa je zapihal močan veter ter prevrnil reklamne panoje, ki so se zrušili na nesrečnega kolesarja, vse skupaj pa so posnele televizijske kamere.

Za 25-letnika je nemudoma poskrbela zdravniška ekipa, ki pa je francoski ekipi sporočila slabo novico, njihov adut si je namreč pri padcu huje poškodoval gleženj. Trmasti Luksemburžan se je sicer pojavil na startu v nevtralni coni, a je moral stopiti s kolesa in zapustiti dirko, še preden so komisarji pomahali z zastavico in dali dovoljenje za pravi start etape.

"Reklamni pano je v mešani coni padel na Kevina Genietsa pred začetkom sedme etape dirke Pariz-Nica. Pojavil se je na startu, kljub temu da je prejel udarec v gleženj, a je bil po vsega nekaj kilometrih prisiljen odstopiti," je dogodek na kratko pokomentirala njegova ekipa Groupama FDJ.

Zaenkrat še ni nobenih poročil o resnosti Genietsevih poškodb ter kako dolgo bo odsoten s tekmovanj. Sam se je sicer kasneje oglasil preko socialnih omrežij, ko je delil posnetek svoje nesreče, zraven pa je zgolj dopisal: "Je**š moje življenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice