Šport > Kolesarstvo
184 ogledov

Pogačar z majico vodilnega v zadnji dve etapi

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar zanesljivo zadržal modro majico, peta etapa Barguilu.

Na kolesarski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja je bil v peti, 155 kilometrov dolgi razgibani etapi s ciljem v Fermu dan za ubežnike. Med njimi je bil najmočnejši Francoz Warren Barguil, zelo dobro pa se je spet odrezal Tadej Pogačar. Z zaostankom 28 sekund je zasedel šesto mesto in zanesljivo obdržal modro majico vodilnega.

Pred njim so bili le štirje ubežniki in pa Avstralec Richie Porte, ki je na ciljnem sprintu prehitel Slovenca za dve sekundi.

Pogačar ima pred zadnjima dvema etapama, še posebno zahtevna bo sobotna, še naprej devet sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom, ki je v etapi vodilnega kolesarja ekipe UAE Emirates najprej poskušal napasti, nato celo za nekaj časa izgubil stik z njim, na koncu pa ciljno črto prečkal v istem času kot Slovenec in tudi četrtouvrščeni Danec Jonas Vingegaard. Tretji skupno je Nizozemec Thymen Arensman, ta je tokrat za zmagovalcem zaostal 33 sekund.

Primož Roglič Pariz-Nica Šport Roglič ostaja v rumenem, prvi v etapi obležal v cilju

Barguil, ki je kolege iz ubežne skupine napadel na predzadnjem vzponu, je zabeležil sedmo zmago v karieri, peto na dirkah svetovne serije, po dve etapni zmagi ima na Touru in Vuelti, a če se upošteva francosko državno prvenstvo, prvo na najvišji ravni v zadnjih petih letih.

Jan Tratnik je zaostal 15 minut in osem sekund in zasedel 97. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice