Šport > Kolesarstvo
160 ogledov

Pogačar pokazal premoč in prevzel skupno vodstvo

Tadej Pogačar Profimedia
Še ena vrhunska predstava najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Emirates) je novi vodilni kolesar dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Do četrte etape tretji v skupnem seštevku je že v prvi preizkušnji z vzponi premagal vse tekmece. Najprej je uspešno branil napade konkurentov, v zadnjem kilometru pa sam napadel, na njegov poskus ni odgovoril nihče.

Še najbližje mu je bil na cilju, lani drugi na Touru, moštveni kolega Primoža Rogliča, Danec Jonas Vingegaard, zaostal je dve sekundi, isti zaostanek sta imela tudi Francoz Victor Lafay in Belgijec Remco Evenepoel, ki zdaj na drugem mestu skupnega seštevka za Slovencem zaostaja devet sekund.

"Po dobrem nastopu cele etape na res težki etapi, kjer smo garali ves dan, sem si rekel, da zmage ne bom prepustil nikomur. Potem bi imeli slab dan. V končnici sem vse naredil prav in se veselil zmage ter poskrbel za dober dan," je po zmagi novinarjem povedal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Do danes vodilni Italijan Filippo Ganna, ki je dobil kronometer, je na težki trasi po pričakovanju zaostal. Njegov zaostanek je znašal 25 sekund. Podobno tudi Jan Tratnik, ki je zasedel 82. mesto, njegov zaostanek je znašal osem minut in 46 sekund.

V skupini, ki je zaostala pet sekund, so bili tudi Enric Mas (Movistar), Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe) ter Mikel Landa in Pello Bilbao (oba Barain Victorius). Zelo aktivni Miguel Angel Lopez (Astana) je tako kot Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Thymen Arensman (DSM) in Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) zaostal dodatnih sedem sekund. Več kot tri minute je zaostal Richard Carapaz, ki ni zdržal napada na zadnjem vzponu.

Pogačar, ki je nazadnje blestel s solo begom in zmago na dirki Strade Bianche, je slavil že peto zmago v sezoni in 15. za moštvo UAE Emirates.

Do konca so še tri etape, že jutri kolesarje čaka 155 km dolg odsek na relaciji Sefro- Fermo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.