Šport > Kolesarstvo
714 ogledov

Dominacija se nadaljuje, Roglič le za kolegom

Primož Roglič kronometer Pariz-Nica Reševalni pas/Twitter
Slovenski as na "dirki proti soncu" je v četrti etapi izpolnil cilj.

Kolesarji nizozemske ekipe Jambo-Visma so na kolesarski dirki Pariz Nica še enkrat potolkli konkurenco. Tako kot v prvi etapi so tudi v četrti, 13,4 kilometra dolgem kronometru, zabeležili trojno zmago. Najhitrejši je bil Belgijec Wout van Aert, dve sekundi za njim je zaostal olimpijski prvak v tej disciplini Primož Roglič. Tretji je bil nekdanji svetovni prvak Avstralec Rohan Dennis

Jan Polanc je z zaostankom minute in štirih sekund zasedel 35. mesto, Luka Mezgec je bil 107. (+2:08), Domen Novak pa 125. (+2:24).

Tadej Pogačar Tirreno-Adriatico Šport Pogačar pokazal moč tudi na ravnini

Van Aert je tudi prevzel skupno vodstvo, pred Rogličem, ki je vožnjo na čas začel nekoliko zadržano, nato pa stopnjeval ritem, ima deset sekund prednosti, na tretjem mesto pa je padel vodilni po dveh etapah Francoz Christophe Laporte, prav tako član Jambo-Visme, ki zaostaja 29 sekund. Prvi zasledovalec kolesarjev nizozemske ekipe je Britanec Simon Yates, zaostaja 49 sekund.

"Rumeno majico želim nositi, dokler mi je Primož ne prevzame. Že juri se začenjajo težke etape, bomo videli, če se mi bo uspelo držati najboljših," je po zmagi dejal belgijski zvezdnik.

"V zadnjem delu sem bil ves čas na nogah, prav nič nisem taktiziral. Na zahtevni progi, gor in dol, je bilo potrebno poganjati do bolečine. Nisem presenečen nad rezultati, že nekajkrat smo dokazali, da smo v tej disciplini najboljši. Primož in Rohan sta v vožnji na čas osvojila številne trofeje, tudi sam že dosegel nekaj uspehov, kako dobri pa smo ekipno, pa je danes pokazal še Laporte," je bil ponosen na ekipo Belgijec.

Pred dirko sta odstopila Nemec Maximillian Schachmann, branilec naslova, ki je bil najboljši na dirki zadnji dve leti, in Avstralec Ben O'Connor, lani četrti na Touru. Oba sta za razlog omenila slabo počutje, predvsem Nemec pa si je že v prvih treh etapah nabral velik zaostanek.

Že prvi dan Šport Ko je zagledal Rogliča in Jumbovce, mu je vse padlo dol
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice