Šport > Kolesarstvo
126 ogledov

Pogi že na začetku med najboljšimi

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar dirko med Tirenskim in Jadranskim mojem začel s tretjim mestom.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Emirates) je 57. dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, na kateri brani skupno zmago, začel s tretjim mestom v uvodni etapi, 13,9 kilometra dolgi vožnji na čas v okolici Lida di Camaioreja.

Triindvajsetletni Pogačar je sezono odprl z zmago na dirki po Združenih arabskih emiratih, v soboto pa je dobil tudi dirko Strade Bianche, kar je bila že njegova tretja zaporedna zmaga na dirkah, na katerih je nastopil.

Danes pa je zaostal za zmagovalcem, svetovnim prvakom v vožnji na čas Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers), in drugouvrščenim Belgijcem Remcom Evenopelom (Qick Step).  Pogačar je imel 18 sekund zamude, Belgijec pa enajst. Za Ganno je bila to tretja kronometrska zmaga sezone, sicer pa skupno 19. slavje v karieri.

"Danes je bila posebna etapa. Zelo sem si prizadeval, da bi z ekipo tu tekmovali, saj imam zelo rad to dirko. In danes sem pokazal, kako zelo si želim zmagati. To je pomemben uspeh zame in za ekipo, zdaj pa razmišljamo o jutrišnji etapi," je povedal Ganna.

"Ko smo začeli, je bilo veliko vetra v prsi, zato sem pomislil, da bo težko. Toda po obratu se je hitrost izboljšala in ostala pri 55 kilometrih na uro. Za zdaj je razlika do zasledovalcev dobra, toda jutri nas čaka težak dan s sprintom, tako da bomo videli, kaj to pomeni za majico vodilnega," je še dodal Italijan.

Na dirki od Slovencev nastopa tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je bil 34. z zaostankom 59 sekund.

V torek kolesarje čaka 219 kilometrov dolga preizkušnja med Camaiorejem in Sovicillejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice