Šport > Kolesarstvo
488 ogledov

Sprint Belgijcu, Pogačar ostal pod vrhom

Tirreno-Adriatico Reševalni pas/Twitter
Kolesarji na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja so opravili z drugo etapo.

Belgijec Tim Merlier (Fenic-Alpecin) je zmagovalec druge, z 219 kilometri najdaljše preizkušnje kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, potem ko je v tehnično zahtevnem sprintu glavnine premagal Nizozemca Olava Kooija in Avstralca Kadena Growesa.

Primož Roglič Pariz - Nica Pariz - Nica Šport Padec vodilnega, Roglič pobral dve ključni sekundi

Slovenski as Tadej Pogačar je v cilj prišel v glavnini, zasedel je 23. mesto, že pred tem pa je s tretjim mestom, pred njim stan bila le ubežnika, na edinem gorkem cilju prišel do bonifikacijske sekunde dokazal svojo odlično pripravljenost na vzponih, s tem pa tudi zmanjšal zaostanek za vodilni Italijanom Filippom Ganno (Ineos) na 17 sekund. Med njima je z zaostankom 11 sekund Belgijec Remco Evenepoel.

Jan Tratnik je etapo končal na repu glavnine, zasedel je 155. mesto, v skupnem seštevku je z zaostankom 59 sekund 33.

Edino pomembnejše vprašanje pred etapo je bilo, ali bodo sprinterji in njihovi pomočniki na nekaj vzponih v zadnjem delu etape zmogli slediti najmočnejšim. Odgovor je bil pritrdilen, nekaj poskusov napadov je bilo, najbolj obetaven je bil videti napad Pogačarjevega moštvenega kolega Marca Solerja, ki je bil najbrž tudi del taktičnega načrta. A se ni izšel, glavnina je bila na koncu skupaj, sprint pa je dobil Merlier, ki je zabeležil 19. zmago v karieri in prvo v sezoni.

"Forma že nekaj časa ni vprašljiva. A nisem izgubljal potrpljenja, vedel sem, da bo tudi zmaga slej ko prej prišla. Sprint je bil specifičen, pred njim je bilo veliko ovinkov, kar mi je ustrezalo. Prvi cilj je bil preživeti vzpone, ko sem jih premagal, je prišla na vrsto ekipa. Pripeljala me je v ugoden položaj, sam pa sem opravil svoje delo. Željo po etapni zmagi smo izpolnili, zdaj bomo bolj sproščeni poskušali osvojiti še kakšno," je po etapi dejal zmagovalec.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice