Šport > Kolesarstvo
4742 ogledov

"Edina možnost, da se premaga Pogačar, je..."

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar jemlje voljo tudi največjim tekmecem.

Eden največjih talentov svetovnega kolesarstva ne verjame, da je na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja moč premagati Tadeja Pogačarja. Remco Evenepoel edino pravo priložnost vidi v tem, da bi imel slovenski zvezdnik na kakšni od prihajajočih etap zelo slab dan.

"Moram upati na to, da bo imel zelo slab dan in da se še ni popolnoma regeneriral po soboti," je dejal Belgijec, ki je sicer v uvodni etapi dvakratnega zmagovalca Toura prehitel za sedem sekund, a v vožnji na čas, ki je Evenepoelu nekoliko bolj pisana na kožo. Pogačar je na Tirreno-Adriatico prišel sicer z izjemno popotnico, v soboto je s samostojnim begom prepričljivo slavil na klasiki Strade Bianche.

"Je tako močan in spektakularen, da se slab dan verjetno ta teden ne bo zgodil," je za cyclingnews.com o moči Slovenca še dodal belgijski kolesarski zvezdnik. 

Tadej Pogačar Tirreno–Adriatico Šport Pogi že na začetku med najboljšimi

Remco Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Ta je bil v 13,9 km dolgem kronometrtu najboljši med kandidati za skupno zmago. Vsi ostali razen Belgijca in Pogačarja, so si za specialistom za vožnjo na čas Filippom Gano pridelali že kar občuten zaostanek. Med njimi je kar prijetno presenetil le kolesar Astane Miguel Angel Lopez, ki je zaostal zanj solidnih 42 sekund, veliko razočaranje pa je bil naprimer nastop lani drugega na Touru, Danec Jonas Vingegaard si je nabral 53 sekund zaostanka.

"Naslednja dva dni se želim nekoliko spočiti, o skupni zmagi bodo namreč odločale etape v četrtek, petek in soboto," sicer napoveduje Evenepoel.

Primož Roglič Pariz - Nica Šport Mezgec četrti, Roglič beži največjim tekmecem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice