Šport > Kolesarstvo
6065 ogledov

Roglič ostaja v rumenem, prvi v etapi obležal v cilju

Primož Roglič Profimedia
Roglič zadržal vodstvo, Mezgec šesti v šesti etapi.

Primož Roglič na kolesarski dirki Pariz-Nica ostaja vodilni v skupnem seštevku. Njegovi tekmeci v 213,6 kilometra dolgi šesti etapi, v kateri so bili tudi štirje kategorizirani vzponi, niso videli priložnosti za napad, tako da kolesarji ekipe Jumbo-Visma niso imeli resnejšega dela pri branjenju rumene majice, ki jo nosijo od prvega dneva.

Tokrat so poskušali osvojiti etapno zmago, v razredčeni skupini se je v sprintu do nje poskušal dokopati Belgijec Wout Van Aert, a ga je pobegom v zadnjih kilometrih sicer najdaljše etape na dirki presenetil Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), ki je zabeležil svojo prvo zmago v profesionalni karieri, to je sicer začel leta 2017. Francoz je ciljno črto prečkal tik preden bi ga ujela glavna skupina, za ohranitev minimalne prednosti pa je porabil veliko moči, po prečkanju ciljne črte je povsem utrujen sestopil s kolesa in obležal na cestišču.

V glavnini je bil poleg Rogliča, ki je zasedel 24. mesto, tudi Luka Mezgec. Kolesar ekipe BikeExchange-Yayco je bil v sprintu šesti. Poleg Burgaudeauja so ga premagali še Mads Pedersen, Van Aert, Biniam Girmay in Bryan Coquard.

Domen Novak je zaostal dve minuti in 19 sekund in zasedel 64. mesto, Jan Polanc pa je tako kot še nekaj drugih odstopil. Že četrtkovo etapo zaradi zdravstvenih težav ni dokončala kopica tekmovalcev, odstopi zaradi slabega počutja so se danes le nadaljevali.

Tadej Pogačar Tirreno–Adriatico Šport Pogačar z majico vodilnega v zadnji dve etapi

V soboto bo na sporedu etapa od Nice do prelaza Turini, zaključni vzpon bo zelo zahteven, strokovnjaki verjamejo, da bo kljub še eni težki etapi v nedeljo določil končnega zmagovalca dirke.

Roglič ima v skupnem seštevku 39 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom, 41 sekund na tretjem mestu zaostaja Francoz Pierre Latour.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice