Šport > Kolesarstvo
809 ogledov

Pogačar še enkrat več razred zase

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar z zmago v šesti etapi pred ubranitvijo naslova na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar še naprej kaže impresivne predstave. V šesti, kraljevski etapi dirke od Tirenskega do Jadranskega morja je povsem potolkel konkurenco, z napadom v zaključku 215 kilometrov dolge etape s ciljem v Carpegni si je priboril minuto in tri sekunde prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom in Špancem Mikelom Lando.

V etapi sta bila v zaključku dva zahtevna vzpona, Pogačar je napadel na drugem, približno 16 kilometrov pred ciljem, slediti mu ni mogel nihče. Kolesar ekipe UAE Emirates je zmagal drugič na tokratni dirki, šestič letos in 36. v karieri.

"Če ekipa ves teden gara zame, vleče v nasprotni veter, je ne morem razočarati. Tudi danes me je pripeljala spočitega na zadnji vzpon. Ker sem se počutil odlično in imel močne noge, sem se odločil za napad. Pa še ogreti sem se moral malo, saj je danes zelo mrzlo," je na cilju dejal dvakratni zmagovalec Toura, ki po zahtevni etapi ni kazal niti kančka utrujenosti. Skupaj z odličnimi pomočniki kaže izredno moč in po mnenju trenutno tekmecev v kolesarski karavani nima pravega konkurenta.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupnem seštevku ima Pogačar minuto in 52 sekund prednosti pred Vingegaardom in le še nesreča mu lahko prepreči skupno zmago. Na tretje mesto se je prebil Landa, četrti in peti pa sta Avstralca, veteran Richie Porte in Jai Hindley.

"Moramo ostati zbrani. Pred nami je še ena etapa, moramo paziti, da se nam ne zgodi kaj nepričakovanega. Upam, da se bo Pascal Ackermann opomogel po današnjih naporih in da bo jutri lahko dobro sprintal," je obračun sprinterjev za zadnjo etapo napovedal Pogačar, ki je svoji ekipi priboril 16. zmago v sezoni, s tem je prepričljivo najboljša v sezoni.

Jan Tratnik je v šesti etapi etapi zaostal 30 minut in 15 sekund in zasedel 91. mesto.

Komentarjev 2
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 18:29 12.marec 2022.

    Fant je v formi...Sicer pa je ta novinarska "spakedranščina" že kar ponarodela. Mislim seveda na izraz "še enkrat več", ki je tako pravopisno kot smiselno neumnost in sramota za slovenski jezik !!

  • Avatar pantani
    pantani 17:14 12.marec 2022.

    Bravo Pogi.

Sorodne novice