Šport > Kolesarstvo
6888 ogledov

Posnetek, ko zaledeni kri! Tako blizu katastrofe je bil Matej Mohorič

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič je na smrtno nevarnem spustu tvegal vse.

Potem ko nas je po tveganem napadu na spustu na eni izmed etap Vuelte naš kolesarski as Primož Roglič navdušil z besedami "No risk, no glory" ("Brez tveganja ni slave"), je v soboto dobesedno njegove besede vzel drugi slovenski kolesarski šampion, Matej Mohorič, ki je na dirki Milano-San Remo na kocko postavil čisto vse.

Kolesar ekipe Bahrain Victorious se je svojih vratolomnih veščin spuščanja naučil tekom odraščanja, saj se mu je pogosto mudilo na treninge, iz njegove vasi do Kranja pa je približno 15 kilometrov spusta. Tu je nekdanji mladinski svetovni prvak izpopolnil to prvino, ki mu je v njegovi karieri prinesla toliko uspeha. Ni bilo vedno lahko, saj je med drugim na Giru utrpel padec, ki bi ga lahko celo stal življenja, a tudi to ga ni upočasnilo.

Matej Mohorič Nor spust! Šport Še tretji Slovenec z zmago na spomenikih kolesarstva

Zdaj pa je vse skupaj kronal z uspehom kariere, zmago na enem izmed petih kolesarskih spomenikov, dirki Milano-San Remo!

Med napadom na spustu s Poggia je tvegal popolnoma vse. Enkrat celo zdrsnil v jarek ob cesti, drugič bi skoraj trčil v enem izmed nevarnih zavojev, ko mu je vzelo zadnje kolo, medtem ko mu je med prihodom na ciljno ravnino še preskočila veriga, a tudi to ga ni zaustavilo.

Matej Mohorič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

S kombinacijo svoje odlične pripravljenosti, odličnega nadzorovanja kolesa ter sposobnostjo spuščanja (ter majhnega tehnološkega dodatka) je bil nepremagljiva ovira za svoje nasprotnike.

"Resnično vem, kje je moja meja. Začutim, ko pridem do točke, ko začne drseti in če do tega pride, znam odreagirati. Bilo je kar nekajkrat, ko sem začutil, da izgubljam kolo na spustu s Poggia in izgubil sem tudi nekaj sekund, toda na srečo nisem trčil. To bi izgledalo zelo neumno, saj sem bil tik pred tem, da zmagam na Milano-San Remu," je nevarne situacije pokomentiral Mohorič.

Večkrat je bilo zelo tesno, tvegal je vse, tudi svoje življenje, toda na koncu se je mentaliteta "No risk, no glory" še kako izplačala. Mohorič je dobil eno največjih dirk na svetu, ljubitelji kolesarstva pa smo bili priča vožnji, o kateri se bo govorilo še leta.

Matej Mohorič Skrivnostni načrt Šport Noro Mohoričevo razkritje: "Uničil sem kolesarstvo"
Komentarjev 1
  • Idioti 11:55 02.december 2023.

    Kar sem takrat gledal in videl , ne bom nikoli več. Kaj naj rečem Franz Klamer kolesarstva !

Sorodne novice