Šport > Kolesarstvo
21215 ogledov

Kolesarski as obležal, potrebna je bila masaža srca

Sonny Colbrelli Epa
Italijanski kolesarski as v velikih težavah.

Prvo etapo dirke po Kataloniji je odločil ciljni sprint v manjši klanec. Za zmago sta se udarila Avstralec Michael Matthews (BikeExchange - Jayco) in Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain - Victorious), sprintala sta vsak po svoji strani, več moči v 200-metrskem obračunu je imel Matthews.

Medtem ko je Avstralec slavil, pa se je italijanski kolesar zgrudil po prečkanju ciljne črte. Na pomoč mu je moralo priskočiti zdravniško osebje, ki je opravilo masažo srca. Radovednim pogledom so posredovanje zakrili z rjuhami. Kasneje je bil odpeljan z rešilnim vozilom v bolnišnico. Aktualni evropski prvak naj bi bil takrat že pri zavesti. 

Slednjo navico so kasneje potrdili tudi pri ekipi Bahrain - Victorius. Z zdravniškim osebjem se je tudi pogovarjal. V bolnišnici v Gironi bodo opravili podrobnejše preglede. "Colbrelli je na nadaljnjem zdravljenju. Ko je šel v bolnišnico, je bil v stabilnem stanju. Ekipa Bahrain Victorious se zahvaljuje organizatorjem in zdravniškim ekipam za podporo in pomoč," so zapisali pri ekipi.

Colbrelli je zaradi bronhitisa odstopil na dirki Pariz Nica, izpustil je tudi sobotno klasiko Milano - San Remo, kjer je zmagal njegov moštveni kolega Matej Mohorič. Pred izvedbo prvega spomenika sezone je sicer italijanski kolesarski as sodil med večje favorite omenjene preizkušnje.

Sonny Colbrelli | Avtor: Epa Epa

Sonny Colbrelli | Avtor: Epa Epa

Sonny Colbrelli | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:25 22.marec 2022.

    Kaj dela cepljenje proti kovidu!!! Ne hvala!!!

  • SamoResnica 07:16 22.marec 2022.

    Masaža srca? Vprašajte izvajalce PNMP kaj si mislijo o nazivu "masaža srca".

  • suineg7878 19:40 21.marec 2022.

    https://www.ladige.it/salute-e-benessere/2021/09/15/vaccinazioni-covid-un-camper-per-renderle-piu-accessibili-nelel-valli-1.2996678

Sorodne novice