Šport > Kolesarstvo
3162 ogledov

To se je dogajalo po Colbrellijevem prihodu v cilj

Sonny Colbrelli Epa
Pri cyclingnews.com so opisali napete minute ob težavah italijanskega šampiona.

Takoj po ciljnem sprintu na prvi etapi dirke po Kataloniji je prišlo do drame, ki je pretresla ljubitelje kolesarstva. Sonny Colbrelli, ki se je potegoval za zmago, a bil za las prekratek, se je nekaj trenutkov po prihodu v cilj zgrudil in izgubil zavest. Pri Cyclingnews.com so s pomočjo očividca opisali, kaj se je dogajalo v naslednjih ključnih minutah.

Tako kot se zgodi na etapah, ko glavnina v 'enem kosu' pride v cilj, je zavladal organizacijski kaos. Kolesarji se razkropijo po celotnem cestišču in iščejo člane svoje spremljevalne ekipe in sprašujejo za pot k moštvenim avtobusom. Ob tem se bližje ciljne črte že začne procedura podeljevanja majic. Tokrat pa so se na levi strani ceste hitro začeli razlegati klici, ki so zahtevali prisotnost zdravnika.

Osebje moštva Bahrain - Victorius se je zbralo, pomagalo se je kolesarju njihove ekipe, ki so ga hitro obdali s ponjavami. Skupina reševalnih vozil se je zbralo na prizorišču, na koncu so bili prisotni štirje rešilci, napetost je naraščala, policija pa je začela 'čistiti' prizorišče in odmikati novinarje in očividce ter jih na koncu namestila za ograjami, ki so bile postavljene za namen dirke.

Ostali kolesarji so se ustavljali in skušali izvedeti, kaj se dogaja, a pri tem niso bili uspešni. Colbrellijevo kolo je bilo medtem naslonjeno na avtomobil organizatorjev, zdravniki pa so pomagali nesrečnemu šampionu, aktualnemu italijanskemu in evropskemu prvaku ter zadnjemu zmagovalcu dirke Pariz-Roubaix. Za policijsko 'črto' se je zbiralo vedno več gledalcev.

Sonny Colbrelli | Avtor: Epa Epa

Po približno 45 minutah od padca je bil Colbrelli na vozičku prepeljan v enega od rešilnih avtomobilov, ki je nato z vključenimi sirenami odbrzel proti bolnišnici. Po njegovoem odhodu so se razširile govorice, da je stanje Italijana stabilno. Med množico je zavladalo precejšnje olajšanje.

Nato se je čakalo, razumljivo je trajalo kar nekaj časa, na krajše sporočilo moštva Bahrain-Victorious. Objavili so, da je bil Colbrelli prepeljan v bolnišnico v Gironi, kjer so ga čakale dodatne preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.