Šport > Kolesarstvo
28620 ogledov

Čez zid zgrmel v prepad, prve besede šokirale zdravnika

Mattias Skjelmose Jensen youtube
Danski kolesar jo je dobro odnesel.

Dirka po Kataloniji je že po prvi etapi poskrbela za veliko dramo, ko se je po sprintu v cilju zgrudil italijanski kolesarski zvezdnik Sonny Colbrelli, ki je potreboval masažo srca, na koncu pa so ga v stabilnem stanju in pri zavesti prepreljali v bolnišnico.

Sonny Colbrelli Očividec Šport To se je dogajalo po Colbrellijevem prihodu v cilj Sonny Colbrelli Drama v cilju Šport Kolesarski as obležal, potrebna je bila masaža srca

Tudi druga etapa ni minila brez težav za kolesarje v karavani, tokrat jo je ob spustu skupil danski kolesar Mattias Skjelmose Jensen. Član ekipe Trek-Segafredo se je pri veliki hitrosti zapletel z drugim kolesarjem, izgubil nadzor nad kolesom in trčil v betonski zid, nato pa preko njega poletel v prazno.

Ko se je zdravniška ekipa ustavila na mestu nesreče, je Jensen že plezal proti vrhu pobočja, nato pa se je z nekaj pomoči naposled vrnil na cestišče. Zdravnik je želel pregledati njegove poškodbe, a ga je 21-letni Danec odločno zavrnil: "Dobro sem, dobro sem. Samo dajte mi kolo!" 

Na tega je sicer moral počakati, saj ga je pred njim dobil tudi njegov moštveni kolega Antwan Tolhoek, ki je bil prav tako udeležen v omenjeno nesrečo. 

Na koncu etape je Jansen celo osvojil 10. mesto.

 
Komentarjev 3
  • smoljo 20:52 23.marec 2022.

    To niso nogometaši ....