Šport > Kolesarstvo
7683 ogledov

To nekdanja zmagovalca Toura menita o Slovencih

roglič pogačar Epa
Ljubitelji kolesarstva in strokovnajki se že sprašujejo, če bo tudi tokrat sezona potekala po slovenskih notah.

Slovenski kolesarji so izjemno vstopili v novo sezono. Primož Roglič je slavil skupno zmago na dirki Pariz-Nica, Matej Mohorič je dobil prvi kolesarski spomenik sezone - dirko Milano-San Remo, Tadej Pogačar pa je bil najboljši na dirki po Združenih arabskih emiratih in dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, vmes pa je dobil še klasiko Strade Bianche.

Ljubitelji kolesarstva in strokovnajki se že sprašujejo, če bo tudi tokrat sezona potekala po slovenskih notah. Na vprašanje, če bo edini resni protikandidat Pogačarju na Touru le Roglič, je tako nekdanji zmagovalec dirke po Franciji (2012) Bradley Wiggins odgovoril: "Zdi se že tako, kajne?"

"Po začetku sezone in dominaciji, ki jo je pokazal Pogačar, se zdi, da je znova skočil na višjo raven. Zdaj ga spremlja že strah. Bil sem na nekaterih dirkah na začetku sezone. Videli smo njegov napad na Strade Bianche, ko se je odpeljal, do konca pa je bila še skoraj četrtina dirke. Tekmeci se ga zdaj že kar bojijo, največji rival pa bo njegov rojak Roglič. Mislim, da se nam na letošnjem Touru obeta slovenski boj," je še izjavil strokovni komentator Eurosporta.

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoje mnenje je podal še drugi strokovni komentator omenjene televizije. "Če pomislite na Tour de France, vsem v mislih kroži le eno ime in to je Tadej Pogačar. A to ni vse. Imamo zelo močen duet v Rogliču in Jonasu Vingegaardu (oba Jumbo Visma; op.p.), ki si prav tako želita zmagati," meni Alberto Contador, ki je francosko pentljo osvojil v letih 2007 in 2009, skupno zmago 2010 pa so mu kasneje odvzeli zaradi pozitivnega dopinškega testa.

“Vingegaard je bil lani drugi. Oba z Rogličem sta dobro vstopila v sezono, tu pa je potrebno upoštevati še moč ekipe z izjemnim Woutom van Aertom na čelu," še pravi Španec.

“Treba bo biti pozoren tudi na moštvo Ineos z Adamom Yatesom in kopico odličnih kolesarjev, ki jih imajo. Počakajmo in videli bomo, če bo po Giru nastopil tudi Richard Carapaz. Mislim, da nas čaka zabaven Tour, čeprav se trenutno zdi, da je Pogačar izjemno močan," je zaključil 'El Pistolero'.

alberto contador | Avtor: Epa Epa

Wiggins sicer pričakuje, da bo ob odsotnosti Egana Bernala, ki je na začetku leta utrpel hude poškodbe po trku z avtobusom, še korak naprej storil Ineosov Tao Geoghegan Hart, ki je leta 2020 sicer že osvojil Giro.

Komentarjev 1
  • Jean_Young 11:01 26.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice