Šport > Kolesarstvo
2160 ogledov

Takšna so najnovejša poročila o stanju nesrečnega kolesarskega asa

Sonny Colbrelli Profimedia
Colbrelli se je že vrnil v domovino.

Italijanski kolesar Sonny Colbrelli, ki se je zgrudil v ponedeljek po koncu prve etape dirke po Kataloniji, se je vrnil v domovino. Iz njegove ekipe Bahrain Victrious so sporočili, da so mu v bolnišnici v Gironi po stabilnem stanju dali zeleno luč za pot domov.

Iz ekipe so še dodali, da bo v prihodnjih dneh Colbrelli, ki so ga morali celo oživljati z defibrilatorjem, opravil nove preiskave v centru za kardiovaskularne bolezni. Zaenkrat namreč še vedno ni znano, kaj je v ponedeljek povzročilo srčni zastoj, ki bi ga skorajda stal življenja.

Colbrelli se je namreč brezzavesten zgrudil v ciljnem prostoru prve etape (katero je končal na drugem mestu), kjer mu je na pomoč nemudoma priskočilo zdravniško osebje, po 45-minutni oskrbi na prizorišču pa so ga z rešilcem odpeljali v bližnjo bolnišnico v Gironi.

Iz ekipe so nato v naslednjih dneh potrdili, da je Colbrelli utrpel nestabilno srčno aritmijo, ki je zahtevala celo defibrilacijo, medtem ko naj bi začetni testi pokazali, da ni nobenih znakov za zaskrbljenost, vendar z nadaljnjimi pregledi niso uspeli prepoznati osnovnega vzroka incidenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.