Šport > Kolesarstvo
2699 ogledov

Čudovita novica! Veliki šampion se boril za življenje, zdaj prvič sedel na kolo

Egan Bernal Profimedia
Egan Bernal je prvič po hudi nesreči, ko je bilo ogroženo celo njegovo življenje, iz sobnega presedlal tudi na cestno kolo.

Vsega dva meseca po smrtno nevarni nesreči, ko se je pri veliki hitrosti zaletel v avtobus, se je izjemni Egan Bernal ponovno s kolesom vrnil na cesto.

Kolumbijec je namreč razveselil ves kolesarski svet s fotografijo, na kateri skupaj z bratom Ronaldom in moštvenim kolegom iz ekipe Ineos Grenadiers Brandonom Rivero, ki se prav tako vrača po poškodbi, kolesari po kolumbijskih hribih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egan Bernal (@eganbernal)

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdravili so ga v bolnišnici Clínica Universidad de La Sabana, kjer so opravili kompleksno operacijo hrbtenice, operacije za odpravo zlomov v kolenu, stegnenice, metakarpalne kosti v desni roki in odpravo dentoalveolarnih zlomov v ustih.

Do nesreče je prišlo 24. januarja, ko se je na svojem kolesu za kronometer pri hitrosti 65 km/h zaletel v avtobus parkiran na desni strani ceste. Po prvih informacijah naj bi obstajala kar 95-odstotna verjetnost, da bo ostal paraliziran, medtem ko so se sprva bali celo za njegovo življenje.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda sodeč po številnih fotografijah, ki jih Bernal objavlja preko socialnih omrežij, njegovo okrevanje poteka odlično, saj je 25-letnik napravil prve korake po manj kot treh tednih zdravljenja, kmalu pa se je usedel tudi na sobno kolo in začel s treningi v bazenu. Zdaj pa se je prvič spravil tudi na cestno kolo ter napravil prvih nekaj kilometrov v naravi.

Tekom zadnjega meseca se je sicer oglasil tudi njegov trener Xabier Artexte, ki je za La Gazzetto dello Sport razkril, da je Bernal neverjetno motiviran in da se želi čim prej vrniti na tekme. Morda celo že letos "Dela na tem, da bi se čim hitreje vrnil. To bi lahko bilo leta 2023, morda pa že konec letošnjega leta. Daleč od tega, da bi lahko odpisali njegov povratek že v letošnjem letu."

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolesarski svet si seveda želi čim hitrejšo vrnitev izjemnega Kolumbijca, ki je eden izmed redkih, ki se lahko kosa in ogrozi prevlado obeh slovenskih šampionov, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice