Šport > Kolesarstvo
362 ogledov

Najnovejše o stanju Bernala

Egan Bernal Profimedia
Okrevanje kolesarskega zvezdnika za zdaj poteka po planu.

Kolumbijski kolesar Egan Bernal je uspešno prestal operacijo zloma metakarpalne kosti v desni roki in zdravljenje dentoalveolarnih zlomov v ustih, zdravniki na Univerzitetni bolnišnici La Sabana v Bogoti pa so zadovoljni, da ne kaže znakov okužbe, poroča cyclingnews.com

Kolesar ekipe Ineos Grenadiers še vedno okreva v bolnišnici po smrtno nevarnem trčenju z avtobusom prejšnji ponedeljek, pri katerem je utrpel tudi zlome vretenc, stegnenice, kolen in reber ter poškodbe prsnega koša in kolaps pljuč.

Egan Bernal Grozljive posledice Šport Bernal ušel smrti: "Imel sem 95% možnosti, da postanem invalid"

"Izveden je bil postopek odstranitve drenaže torakostomije, ki omogoča zadovoljiv napredek pri zdravljenju zaprte travme prsnega koša," so zapisali v najnovejši izjavi bolnišnice.

"Še vedno sem na oddelku za intenzivno nego in čakam na več operacij, a ker zaupam v boga, bo vse v redu," je nekdanji zmagovalec Toura in lani najboljši na Giru, zapisal na Instagramu.

Vsi strokovnjaki, ki sestavljajo zdravniško ekipo, ki zanj skrbijo, ostajajo prepričani v njegovo hitro okrevanje, nočejo pa napovedovati, kdaj se bi lahko vrnil na kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.