Šport > Kolesarstvo
524 ogledov

Zanj je bila od Pogačarja pomembnejša ženska dirka

Tiffany Cromwell Profimedia
Dirko po Flandriji, predvsem ženski del preizkušnje, si je z zanimanjem ogledal tudi šampion zvezdnik formule 1.

Na dirki po Flandriji je bil slovenski kolesar Tadej Pogačar do zadnjih metrov v boju za zmago na morda celo najprestižnejšem 'spomeniku' kolesarstva. Med slednje poleg tega še sodijo Milano-San Remo, Pariz-Roubaix,Liege-Bstogne-Liege in dirka po Lombardiji. Slovenski as je v napetem zaključku izgubil boj z Nizozemcem Mathieujem van der Poelom in na koncu osvojil četrto mesto.

Medtem ko je moška preizkušnja še potekala, so se sicer na svojo traso podale tudi ženske, njihov boj pa je precej pozorneje od moških obračunov spremljal eden izmed zvezdnikov formule 1. Dirko po Flandriji si je namreč ogledal nekdanji voznik Mercedesa Valtteri Bottas, ki je v novo sezono najprestižnejšega avtomobilističnega športa vstopil za volanom moštva Alfa Romeo.

Finec je na 'De Ronde' tokrat stiskal pesti za svojo izbranko Tiffany Cromwell, avstralsko članico ekipe Canyon-SRAM, njen nastop je budno spremljal tudi s fotoaparatom v rokah. Zveza med obema traja od februarja 2020.

Dirko je sicer dobila domačinka Lotte Kopecky, ki je ciljno črto v sprintu prečkala pred Nizozemkama Annemiek van Vleuten in Chantal van den Broek-Blaak. Tiffany Cromwell je zaostala štiri minute in 9 sekund in osvojila 55. mesto. V isti skupini je v cilj prikolesarila tudi Slovenka Špela Kern na 61. mestu. Eugenia Bujak (+12:34) je bila 87.

Tiffany Cromwell | Avtor: Profimedia Profimedia

Tiffany Cromwell | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.