Šport > Kolesarstvo
11276 ogledov

S skokom čez ograjo preprečil katastrofo, udeležen tudi Slovenec

Tim Merlier Profimedia
Belgijski kolesar je moral hitro reagirati.

Na flandrijski enodnevni klasiki Scheldeprijs so se organizatorji za las izognili hujšemu trku kolesarjev, blizu potencialne katastrofe pa je bil tudi slovenski as Luka Mezgec, ki je sodeloval v ciljnem sprintu manjše skupine tekmovalcev. Zmagovalec dirke je bil sicer takrat že odločen.

Dirko je dobil Norvežan Alexander Kristoff, ki je ciljno črto prečkal 24 sekund pred najbližjima zasledovalcema Nizozemcem Dannyjem van Poppelom in Avstralcem Samom Welsfordom. Tik za slednjima je v cilj prikolesarilo še 10 kolesarjev, med njimi je član ekipe Alpecin-Fenix Tim Merlier osvojil 9. mesto (+ 0:28).

Belgijec je po prihodu v cilj čestital zmagovalcu, nato pa dokaj hitro obrnil kolo in se napotil proti avtobusu svojega moštva, pri tem je znova zapeljal čez ciljno črto, kaj hitro pa dojel svojo napako.

Tim Merlier | Avtor: Profimedia Profimedia

Merlier je namreč prekrižal pot naslednji skupini kolesarjev, ki se je s triminutnim zaostankom borila za 14. mesto na dirki, točke na UCI lestvici in del finančne nagrade. Kolesarji, ki v sprintu dosegajo zelo visoke hitrosti, so se za boljši položaj borili na obeh straneh cestišča.

Po levi, gledano z Belgijčeve perspektive, tudi Mezgec, po desni pa med drugimi tudi Fabio Jakobsen, ki je leta 2020 na primer doživel grozovito nesrečo ob sprintu na dirki po Poljski. Takrat je po trku s sedanjim Mezgečevim ekipnim kolegom Dylanom Groenewegnom poletel čez ograjo in se nekaj časa boril za življenje, kasneje pa prestal številne operacije pred uspešno vrnitvijo v kolesarsko karavano.

Merlier je tokrat na srečo hitro odreagiral, se ustavil, prijel kolo in ga dvignil čez ograjo, nato pa oviro pravočasno preskočil tudi sam. 

"Rad bi pokomentiral, kaj se je zgodilo na dirki," je sicer kasneje na twitterju zapisal Merlier. "Ko sem se vračal proti parkirnemu mestu svoje ekipe, sem, ker me niso zaustavili, resnično verjel, da so v cilju že vsi kolesarji, saj je bila za nami le še ena skupina. Vsekakor ni bil moj namen, da bi kogarkoli ogrožal. Rad bi se vsem opravičil," je zaključil Belgijec.

Kolesarji v omenjeni slupini so se sicer uvrstili od 14. do 27. mesta, Mezgec je bil na koncu 22. Kasneje so ciljno črto prečkali le še trije tekmovalci. Kar 106 kolesarjev je na dirki odstopilo, eden ni startal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice