Šport > Kolesarstvo
8930 ogledov

Rogličev kolega po operaciji v umetni komi

Milan Vader Profimedia
Kolesar moštva Jumbo-Visma po operaciji v umetni komi.

Nizozemski kolesar Milan Vader (Jumbo-Visma), moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča, je po petkovem grdem padcu v peti etapi na dirki po Baskiji v umetni komi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ta se opira na španske medije, ki citirajo nizozemsko moštvo in univerzitetno bolnišnico v Bilbau.

Vader, sicer nekdanji gorski kolesar, je grdo padel na spustu po enem od številnih klancev v petkovi predzadnji etapi. Sprva so se v medijih pojavljale informacije, da naj bi bil 26-letnik v kritičnem stanju, a je to nizozemsko moštvo še v petek zanikalo.

Na družbenih omrežjih so pri Jumbo-Vismi zapisali, da je Vader v stabilnem stanju, v soboto pa so španski in nizozemski mediji dodali, da so morali 26-letnika operirati zaradi težav z vratno arterijo. Od takrat je v umetni komi.

Bronasti z evropskega prvenstva v olimpijskem krosu leta 2019 ter nizozemski državni prvak v tej disciplini v letih 2019 in 2020 ima po informacijah iz bolnišnice obenem tudi več zlomljenih vretenc, zlomil pa si je tudi ključnico in lopatico, piše dpa.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:25 10.april 2022.

    ja no kolesarji se pobijajo kot na fronti v ukrajini.. rally, F1 ni frke.. samo tole na dirkah samo odraža dejansko stanje na cestah. tudi običajni kolesarji so enaki .. brez glave in pameti, jest, pa potem celo vesolje praznine. ...prikaži več. dokler ne pride mimo ena "črna luknja", a ne ! kdaj se bodo naši policisti mal zagledal v kolesarje in njihovo početje, vključevanje iz stranske ceste na glavno zavijanje v križiščih, pa prehitevanja kolesarjev na cestah in ostalo..

Sorodne novice