Šport > Kolesarstvo
4654 ogledov

Rogličev moštveni kolega jo je hudo skupil

Milan Vader Profimedia
Član moštva Jumbo-Visma huje poškodovan.

Peto etapo dirke po Baskiji so zaznamovali padci. Poleg Lucasa Hamiltona, ki je na spustu kot član ubežne skupinice trčil v zaščitno ograjo in kasneje zaradi poškodbe odstopil, jo je še nekoliko huje skupil član moštva Jumbo-Visma Milan Vader.

Lucas Hamilton Grd padec Šport Kolesar na dirki po Baskiji poletel čez ograjo

Šestindvajsetletni Nizozemec, ki je pred to sezono prestopil k ekipi Primoža Rogliča, je na enem od hitrih spustov prav tako strmoglavil čez ograjo. Prepeljan je bil v bolnišnico v Bilbau, kjer so ga takoj operirali. Po zadnjih informacijah, ki jih je sporočilo nizozemsko moštvo, je njegovo stanje stabilno.

Kolesar si je ob padcu sicer zlomil hrbtenično vretence, ključnico in ramensko lopatico, obenem pa naj bi imel tudi težave z zoženjem možganske arterije. Zaradi pritiska na karotidno arterijo je bil pod anastezijo, stanje pa je bilo nekaj časa celo kritično, so poročali pri nizozemskem AD. Njegova starša sta hitro priletela v Bilbao, saj sta želela biti ob njem. Kasneje so nekoliko boljšo novico sporočili iz Jumbo-Visme, novejše informacije pa so obljubili za soboto.

Nekdanji gorski kolesar, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil 10. mesto, je šele v tem letu prestopil v cestno kolesarstvo. Na severu Španije je bil po štirih etapah uvrščen na zelo solidno 32. mesto.

V svoji karieri je bil sicer tretji na EP v olimpijskem krosu leta 2019 ter nizozemski državni prvak v tej disciplini v letih 2019 in 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice