Šport > Kolesarstvo
381 ogledov

Slab dan za Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Slovenski as izgubil rumeno majico.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po peti etapi 61. dirke po Baskiji izgubil skupno vodstvo. V cilj je pripeljal v razredčeni glavnini, etapo od Zamudia do Mallabie (163,8 km) pa je dobil Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers). Skupno vodstvo je prevzel Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl).

Enaindvajsetletni Rodriguez, sicer eden od prvotnih ubežnikov, je dobil sploh prvo poklicno dirko v karieri. Na zahtevnem zadnjem delu klanca do Mallabie je zadržal sedem sekund naskoka pred skupino danes prepričljivih favoritov za najvišja mesta na čelu z drugouvrščenim Kolumbijcem Danielom Martinezom (Ineos Grenadiers). Tretji Evenepoel je zaostal devet sekund.

S tem je 22-letni Belgijec prevzel vodstvo v skupnem seštevku, bil pa je tudi pobudnik odločilnega napada 16 km pred koncem etape. Skupaj z njim je odpeljalo še nekaj v skupnem seštevku nevarnih kolesarjev, ki so tako prehiteli 32-letnega Rogliča.

Kisovčan je v etapi zaostal minuto in 16 sekund, v seštevku pa je zdaj osmi z 1:05 minute zaostanka. Za vodilnim Evenepoelom drugo mesto drži Martinez (+0:02), tretji pa je po novem Španec Jon Izagirre (Cofidis), ki zaostaja 21 sekund. Še sekundo več zaostanka imata četrti Rus Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe) in peti Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious).

"Počutim se utrujeno. Danes je bilo zelo zahtevno, komaj sem prišel do cilja," je zadnjih nekaj 100 metrov z brutalnimi nakloni do cilja ocenil Roglič, za konec pa o možnostih za ubranitev lanske zmage dejal: "Bomo videli, kaj bo prinesel jutrišnji dan."

Takoj za v etapi 19. Rogličem je ciljno črto prečkal Jan Polanc, Domen Novak je bil z 1:29 zaostanka 28. Polanc je skupno 39., Novak pa 49.

V soboto bo na sporedu kraljevska zadnja etapa od Eibarja do Arrateja (135,7 km) s kar osmimi vzponi, tudi z zaključnim tik pred nekoliko bolj položnim zadnjim kilometrom do cilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice