Šport > Kolesarstvo
20523 ogledov

Eden največjih vseh časov sporočil Rogliču, kaj dela narobe

Miguel Indurain Profimedia
Miguel Indurain je podal svoje mnenje o obeh slovenskih kolesarskih šampionih.

Legendarni Miguel Indurain skupaj z Jacquesom Anquetilom, Eddyjem Merckxom in Bernardom Hinaultom še vedno drži rekord po številu skupnih zmag na Dirki po Franciji, saj je na Touru slavil kar petkrat. A ob zastrašujoči formi mladega Tadeja Pogačarja, ki je pri vsega 23 letih zmagal že dvakrat, je tudi rekord omenjene četverice resno ogrožen.

Izmed omenjenih štirih velikanov kolesarstva še posebej Merckx rad govori o mladem Slovencu in ga pogosto celo imenuje za "novega Merckxa", saj izjemni Slovenec blesti tako na največjih tritedenskih etapnih dirkah, kot tudi na najslovitejših enodnevnih klasikah. Zdaj pa je o mladem Slovencu spregovoril tudi Idurain, ki pa je je mnenja, da so takšne primerjave še prezgodaj.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"To so precej velike besede. Eddy je bil najboljši in je največji vseh časov. Pogačarju gre dobro, a je pred njim še dolga pot. Vsekakor pa ni podoben niti meni. Drugače sem vozil tako v gorah, kot tudi na kronometrih. Je rojeni zmagovalec in rad zmaguje. Ima izjemen instinkt, je zmagovalec in borec, toda je komaj začel," je mladega Slovenca opisal Indurain, preden se je posvetil njegovemu velikemu prijatelju in rivalu Primožu Rogliču.

Slednji namreč trenutno ponovno blesti na dirki po Indurainovi domači regiji, na Dirki po Baskiji, katero je v preteklosti že dvakrat dobil in je trenutno (po štirih etapah od šestih) na dobri poti, da zmaga še tretjič. A po mnenju legendarnega Baska je prav Rogličeva dominanca na enotedenskih dirkah na začetku sezone njegova največja napaka.

"Če zapravljate preveč energije skozi sezono, vam bo ta manjkala na Dirki po Franciji. Sezono namreč vedno začne zelo močno. Kolesarstvo se je sicer precej spremenilo in danes znajo dosti bolje stopnjevati formo, toda lahko vidimo, da ima vedno težave zaključiti katerega izmed Grand Tourov na vrhu moči."

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Roglič je sicer lanjsko Vuelto zaključil celo z etapno zmago in ogromno prednostjo, podobno pa je bilo tudi na Vuelti pred tremi leti, medtem ko je na Touru, ki ga je izgubil proti Pogačarju, resnično slabše odvozil zgolj en kronometer, potem ko je tik pred tem na kraljevski etapi celo premagal svojega mladega nasprotnika. Toda Indurain je vseeno mnenja, da Roglič ne bi smel toliko poudarka namenjati spomladanskim etapnim dirkam, temveč bi se moral bolj skoncentrirati na tri velike tritedenske dirke.

Indurain je tako zaključil s svarilom za Rogliča: "Če želi kdaj dobiti Dirko po Franciji, se mora naučiti bolje razporediti svoje moči tekom sezone."

 

Tadej Pogačar Incident Šport Posnetek Pogačarja postavil na laž, Slovenec naj bi se že opravičil Primož Roglič Dirka po Baskiji Šport Rogliča napadali vsepovprek, toda ni se dal
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice