Šport > Kolesarstvo
6620 ogledov

Roglič razkril, da ga muči poškodba

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski as je kljub poškodbi herojsko napadel na zadnji etapi Dirke po Baskiji ter si na koncu priboril 8. mesto v skupnem seštevku.

Pred nekaj leti, ko je izmed Slovencev na velikih etapnih dirkah resno konkuriral najboljšim le izjemni Simon Špilak, bi bili upravičeno navdušeni nad 8. mestom v skupnem seštevku tako prestižne dirke, kot je Dirka po Baskiji.

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta nas v zadnjem obdobju tako razvadila, da se sprašujemo, kaj je bilo narobe, da je Roglič tokrat osvojil "le" eno etapo, rumeno majico nosil "zgolj" štiri dni ter na koncu končal "šele" na osmem mestu.

Milan Vader Padec Šport Rogličev kolega po operaciji v umetni komi

A čeprav delujemo zelo razvajeno in premalo cenimo njune uspehe, smo imeli vendarle prav. Primož Roglič tokrat resnično ni bil pravi. Po dirki je namreč razkril, da ni bil sposoben braniti lanske zmage predvsem zaradi poškodbe kolena, katero je utrpel še pred začetkom dirke.

Na prvi etapi dirke je sicer znova dokazal, da je eden najboljših kronometristov na svetu, saj je kljub poškodbi prepričljivo dobil uvodno preizkušnjo na čas, nato pa je tekom treh zelo razgibanih etap nekako še uspel zadržati skupno vodstvo.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

V gorah pa nato v peti etapi ni uspel slediti odločilnemu napadu Remca Evenepoela, ko je tudi izgubil rumeno majico vodilnega, medtem ko je na zadnji dan na kraljevski etapi kljub bolečinam vseeno poizkusil še z enim izjemnim napadom, a na koncu ni imel moči za več kot 11. mesto, kar pa je bilo vseeno dovolj, da je obranil osmo mesto v skupni razvrstitvi.

A čeprav je tudi osmo mesto odličen rezultat, je to (z izjemo lanske dirke Pariz-Nica, ko je na poslednji etapi kot vodilni kolesar dvakrat padel in zdrsnil v skupni razvrstitvi šele na 15. mesto) na etapnih dirkah, ki jih je končal, njegov najslabši rezultat po marcu 2018.

Primož Roglič Dirka po Baskiji Šport Roglič tokrat v vlogi pomočnika, napadel je 40 km pred ciljem

"Več kot očitno je bilo zelo težko, imel pa sem tudi precej lastnih težav. Definitivno na koncu nisem bil dovolj dober, da bi se držal najboljših kolesarjev," je za Cycling Weekly razkril slovenski junak, ki je kljub vsem bolečinam herojsko končal dirko.

"Še preden sem prišel sem, sem imel težave v mišici za kolenom, tekom tedna pa se očitno ni nič izboljšalo. Če čutiš bolečino, je vsak obrat težaven. Na koncu mi je pobralo preveč moči. Ni šlo ravno za teden, ko bi jo lahko počival," je podrobneje razložil svoje težave ter dodal: "Je zelo boleče. Najprej se moram pozdraviti, da sem bom spet dobro počutil na kolesu, potem pa bomo videli, kako bo šlo na prihajajočih dirkah."

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Roglič sicer velja za enega izmed redkih konkurentov, ki bi lahko prekinili dominanco letos skoraj nepremagljivega Tadeja Pogačarja, ki bo lovil še tretjo zaporedno zmago na Dirki po Franciji, a če želijo pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma ogroziti mladega Slovenca, bodo potrebovali svojega kapetana v najboljši možni formi.

"Dobro moramo preveriti zadevo. Resnično moramo odkriti, zakaj sploh gre, ter vse skupaj pozdraviti, da ne bom imel več težav," je z analizo stanja po dirki končal Roglič.

Načrtovano je sicer bilo, da se Primož udeleži Valonske puščice ter dirke Liege-Bastogne-Liege, ki sta na sporedu 20. in 24. aprila, a je njegova poškodba resno ogrozila njegov nastop na dveh slovitih Ardenskih klasikah.

Milan Vader Bilo je kritično Šport Rogličev moštveni kolega jo je hudo skupil Lucas Hamilton Grd padec Šport Kolesar na dirki po Baskiji poletel čez ograjo Primož Roglič Svarilo za Primoža Šport Eden največjih vseh časov sporočil Rogliču, kaj dela narobe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice