Šport > Kolesarstvo
7226 ogledov

Slavil že kar nekaj časa, nato so objavili fotofiniš

Benoit Cosnefroy, Michal Kwiatkowski Profimedia
Na dirki Amstel Gold Race so odločili milimetri.

Na nizozemski klasilki Amstel Gold Race sta se v ciljnem sprintu za zmago pomerila Poljak Michał Kwiatkowski in Francoz Benoît Cosnefroy, ki sta v zadnjih kilometrih obdržala nekaj prednosti pred največjimi favoriti z Mathieujem van der Poelom na čelu. Kwiatkowski je Francoza poskušal napasti iz zavetrja, a se je Cosnefroy uspešno upiral, ciljno črto pa sta prečkala skoraj istočasno.

Oba sta nato čakal na novico o zmagi. Kwiatkowski je deloval izjemno razočarano, nekoliko bolj prepričan v uspeh je deloval Cosnefroy. Tega so nato že obvestili, da je bil prvi in začelo se je slavje v ekipi AG2R Citroën. Poljak je le nemočno povesil glavo. 

Benoit Cosnefroy | Avtor: Profimedia Profimedia

A informacija se je čez nekaj časa izkazala za napačno. Objavili so namreč posnetek fotofiniša, Kwiatkowski je bil hitrejši za nekaj milimetrov. Ekipa Ineos Grenadiers okoli njega je začela proslavljati uspeh. Cosnefroy je novo informacijo spejel dokaj mirno.

"Bilo je veliko zmede, bil sem izjemno razočaran, zame je obstajalo le prvo mesto. Nato je prišla novica. Imel sem veliko srečo, zadnjih 150 metrov je bilo izjemno težkih, resnično sem si želel zmagati. Še kar ne morem verjeti, nekako še čakam, da bo prišel nov posnetek fotofiniša in bo drugačen," je kaos v cilju opisal Kwiatkowski.

Tretje mesto je sovojil Tiejs Benoot (Jumbo-Visma). Tik za prvo zasledovalno skupino, ki jo je kar nekaj časa samostojno lovil, je v cilj kot 12. pripeljal Jan Tratnik (+0:29), v naslednji skupini pa kot 13. s +1:42 tudi Matej Mohorič (oba Bahrain Victorius). Slovenca sta zamudila odločilni napad 35 km pred ciljem, ko se je vodilna skupina prepolovila, naprej pa se je odpeljalo 11 kolesarjev. Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je med dirko odstopil.

Dirka s 33 krajšimi vzponi je sicer že drugo leto zapovrstjo postregla s pravo dramo v finišu, lani je Belgijec Wout Van Aert za las ugnal Britanca Thomasa Pidcocka, tudi takrat je bil zmagovalec znan šele po dolgem pregledu fotofiniša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice