Šport > Kolesarstvo
5847 ogledov

Navijači, pozor: Roglič na Touru v posebnem dresu!

Primož Roglič Profimedia
Nizozemsko moštvo je razkrilo posebno opremo za nastop na dirki po Franciji.

Primož Roglič bo, tako kot v predhodnih letih, lovil zmago na slovitem francoskem Touru. Tam primat drži Tadej Pogačar, ki je tudi letos eden glavnih favoritov za slavje.

Magnus Sheffield Težke razmere Šport Slovenca odstopila na prestižni dirki, zmaga najstniku

Rogličevo moštvo Jumbo-Visma tradicionalno nastopa v rumenih dresih, kar na Touru predstavlja težavo. Majica vodilnega na dirki je namreč v enakih odtenkih. Zato so člani nizozemske ekipe lani nosili rahlo spremenjene drese, na katerih so bila izpisana imena navijačev.

Letos so se odločili za nov, bolj drzen korak. V spletni predstavitvi so razkrili dres, ki ga bodo Roglič ter kolegi in kolegice nosili na francoski pentlji.

Rumene je ostalo le za vzorec, ostalo je prežeto z deli nizozemskih slikarskih velemojstrov. Majico bodo lepšali baročni motivi Rembrandta in Jana Vermeerja ter postimpresionistična dela Vincenta van Gogha.

Dres nosi naziv Masterpiece (Mojstrovina, op. a.). S posebnim računalniškim algoritmom so nanj nanesli delčke skupno petdesetih različnih slik omenjenih umetnikov.

Jan Tratnik Kolesarska bomba! Šport Izjemni Slovenec naj bi se pridružil Primožu Rogliču pri Jumbo-Vismi!

Letos bo potekala 109. izvedba dirke po Franciji. Začela se bo 1. julija v danskem Københavnu in trajala do 24. julija, s tradicionalnim ciljem na Elizejskih poljanah v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice