Šport > Kolesarstvo
204 ogledov

Takšna je poškodba, ki jo je utrpel kolesarski zvezdnik

Nacer Bouhanni Profimedia
Znameniti sprinter v padcu utrpel poškodbo vratne hrbtenice.

Francoski kolesar Nacer Bouhanni je v ponedeljkovi drugi etapi dirke po Turčiji hudo padel in je utrpel zlom prvega vratnega vretenca. Kot je sporočila njegova ekipa Arkea Samsic, je 31-letni specialist za sprint prejel oskrbo v bolnišnici v Izmirju. Zmagovalca več etap na španski pentlji Vuelti in dirki po Italiji Giru bodo skušali odpeljati v Francijo na nadaljnje zdravljenje.

V dramatičnem videu, objavljenem na Twitterju, je viden moški, ki hodi po cestišču s hrbtom proti prihajajočemu pelotonu. Gledalci na pločniku prestrašeno kričijo nanj, preden še en navijač v živo rumenem oblačilu skuša moškega potegniti s ceste.

Dirka po Turčiji Zvezdnik v bolnici Šport Navijač zakrivil grozljivo nesrečo, dva kolesarja končala v bolnici (video)

Vendar je bilo prepozno in Mirco Maestri (Eolo-Kometa), ki je zapeljal med oba pešca, je prvi trčil v njiju in oba podrl na tla. Za njim so padli Bouhanni, moštveni kolega Kevin Ledanois in Manuel Penalver (Burgos-BH), ki je utrpel zlom komolca ter so mu morali pomagati z operativnim posegom.

Slovencev na dirki ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice