Šport > Kolesarstvo
28037 ogledov

Gledalec povzročil nesrečo! Z Mohoričem sta bila v igri za zmago, sledilo je to

Yves Lampaert Profimedia
Upe na stopničke Yvesa Lampaerta in Mateja Mohoriča je uničil nespretni gledalec ob progi.

Belgijec Dylan van Baarle je novi kralj "severnega pekla". Kolesar ekipe Ineos Grenadiers je namreč s solo akcijo na dirki Pariz-Roubaix prišel do največje zmage v svoji karieri, saj si je po drugem mestu na Dirki po Flandriji tokrat uspel pokoriti enega izmed petih velikih spomenikov kolesarstva.

Matej Mohorič Pariz-Roubaix Šport Izjemni Mohorič za las ob stopničke na največji kolesarski klasiki na svetu!

Do odločilnega napada je prišlo znotraj zadnjih 20 kilometrov, ko se je van Baarle odločil za silovit pospešek na enem najtežjih odsekov granitnih kock, sektorju Camphin-en-Pevele. V tem trenutku se je nahajal v vodstvu skupaj z našim Matejem Mohoričem ter svojim rojakom Yvesom Lampaertom, trojica pa je imela kakšne pol minute prednosti pred skupino največjih favoritov z Woutom van Aertom.

Van Baarle pa je nato na tlakovanem sektorju začutil svojo priložnost ter začel bežati svojima soubežnikom, prednost pa se je začela povečevati. Po odseku z granitnimi kockami Carrefour de l'Abre je njegova prednost znašala že 7 sekund, v zadnjih 10 kilometrov pa je vstopil že s prednostjo 40 sekund.

Yves Lampaert | Avtor: Profimedia Profimedia

Mohorič in Lampaert sta se v tem trenutku zagotovo zavedala, da je zmaga oddana, a da lahko z uspešnim sodelovanjem vsaj zadržita mesto na stopničkah ter se v samem zaključku udarita za drugo mesto, kar bi vseeno bil izjemen rezultat.

Oba kolesarja sta resnično dobro sodelovala, pred zasledovalci sta držala prednost, nato pa je 8 kilometrov pred ciljem prišlo do grozljivega padca Lampaerta, ki se je zapletel z enim izmed gledalcev.

Mohorič se je za las uspel ogniti padcu, obenem pa se mu je povsem porušil ritem, hkrati pa je ostal brez svojega zaveznika, s katerim bi se izmenjevala pri narekovanju tempa in vožnji v zavetrju.

Mohorič je bil tako kmalu ujet, glede na čas, ki ga je preživel v begu ter na samem čelu različnih ubežnih skupin, pa niti ne čudi, da ni imel moči za sprint in je tako v skupinici štirih kolesarjev, ki se je udarila za stopničke, končal na zadnjem, petem mestu.

Yves Lampaert | Avtor: Profimedia Profimedia

Še huje pa jo je odnesel nesrečni Lampaert, ki je klub grozljivemu padcu uspel nadaljevati z dirko, a je imel povsem uničeno kolo, katerega mu je nevtralno vozilo zamenjalo za enega izmed rezervnih, ki pa ni bilo prilagojeni njegovi višini in željenim nastavitvam. Vseeno je junaško prikolesaril do cilja ter dirko končal na desetem mestu, s skoraj tremi minutami zaostanka za van Baarlejem.

 
Komentarjev 2
  • rd2dmk2 23:15 17.april 2022.

    a že spet gledalec ? pa pustite gledalce na miru.. štafat organizatorje. čist zares.. kaj mislite da je organiziranje tekme samo pobiranje keša. e potem pa še na fuznal placu ograje dol.

  • jakec1575 20:39 17.april 2022.

    Pocasni posnetek kaze, da je bilo storjeno namerno. To se mora nehat. Zaporna kazen vsaj 3 mesece in prepoved obiska tekme za zmeraj.

Sorodne novice